2017-01-24 01:05


Scrisori de ameninţare pentru trei dintre membrii Congresului SUA

 |  09:39
Scrisori de ameninţare pentru trei dintre membrii Congresului SUA

Scrisori de ameninţare, care conţineau un praf suspect ce s-a dovedit ulterior a fi inofensiv, au fost primite de trei dintre membrii Congresului SUA. De asemenea, vedetele de televiziune Jon Stewart şi Stephen Colbert au primit scrisori prin care erau anunţate atacuri biologice asupra unor senatori americani, a precizat un oficial din cadrul poliţiei.

Două scrisori ce conţineau un praf suspect au fost deja primite, una de biroul din statul de origine al unui senator şi alta de biroul districtual al unui membru al Camerei Reprezentanţilor. Conform unei declaraţii a ofiţerului de poliţie responsabil de Senat, Terrance Gainer, care nu a precizat ce se afla în al treilea plic, testele au arătat că substanţa este inofensivă.

Mesajele trimise către Jon Stewart şi Stephen Colbert conţineau ameninţări conform cărora vor fi trimise scrisori tuturor celor 100 de senatori americani şi că zece dintre ele vor conţine un agent patogen letal, potrivit unui oficial rămas sub protecţia anonimatului .

De asemenea, o sursă din cadrul poliţiei a făcut cunoscut că mai multe scrisori adresate mai multor organizaţii de presă şi având timbre de Oregon atrăgeau atenţia că 100 de plicuri au fost trimise birourilor de la Washington şi din statele de origine ale senatorilor americani şi că 10 din ele conţin un agent patogen letal. Unele dintre scrisori conţineau propagandă antiguvern şi anti-Wall Street, potrivit altor surse, însă plicurile trimise organizaţiilor de presă nu purtau nicio substanţă periculoasă, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-28

TAGURI: Congresul_SUA, scrisori, ameninţareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image