2017-01-22 07:59

ULTIMA ORA


Se decide dacă Bercea va fi sau nu judecat în stare de libertate

 |  09:04
Se decide dacă Bercea va fi sau nu judecat în stare de libertate

După ce Tribunalul Olt a hotărât în urmă cu o săptămână, pentru a treia oară, înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Bercea Mondial cu aceea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu - municipiul Slatina, Curtea de Apel Craiova decide luni dacă acesta va fi sau nu judecat în stare de libertate. Hotărârea Tribunalului Olt, atacată cu recurs, va fi judecată luni de Curtea de Apel Craiova. Motivația înlocuirii măsurii arestării preventive cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu ar fi aceea că Bercea Mondial nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi nu mai poate influenţa martorii, care au fost audiaţi.

În condiţiile în care pericolul scade odată cu trecerea timpului, iar Sandu Anghel este în arest de 10 luni, în motivare se mai arată că 'în cazul de faţă nu există dovezi concrete referitoare la existenţa unui real pericol pentru ordinea publică în cazul în care inculpatul (n.r. Sandu Anghel) ar fi lăsat în libertate', potrivit documentului încheiat de magistraţi la 5 decembrie.

Martorii din dosar şi-au schimbat oricum declaraţiile faţă de cele iniţiale, când a început urmărirea penală a lui Sandu Anghel, chiar dacă acesta a fost arestat, iar temeiurile ce au fundamentat arestarea preventivă a lui Sandu Anghel nu mai subzistă, potrivit magistraţilor Tribunalului Olt. Marţi, 13 decembrie, este un nou termen, la Tribunalul Olt, în dosarul în care Bercea Mondial este cercetat pentru tentativă de omor calificat, fiind acuzat că şi-a înjunghiat un nepot.

Pe motiv că nu prezintă pericol social, în lunile august şi septembrie, Tribunalul Olt a admis cererea lui Bercea de înlocuire a arestării preventive cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea, însă procurorii au făcut recurs de fiecare dată, care a şi fost admis de Curtea de Apel Craiova.

În repetate rânduri, Bercea Mondial a cerut să fie eliberat sub control judiciar, pe motive de boală, însă solicitarea i-a fost respinsă. În prezent, acesta este anchetat în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: Bercea, judecat, arestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image