2018-12-10 15:49


Se negociază vânzarea rafinăriei Lukoil din Odessa

 |  09:14
Se negociază vânzarea rafinăriei Lukoil din Odessa

Vicepreşedintele Lukoil, Gennady Fedotov, a anunţat că se negociază vânzarea rafinăriei din Odessa, închisă în octombrie 2010 din cauza performanţelor financiare scăzute.  

În 2009, rafinăria din Odessa a produs 2,05 milioane de tone de produse petroliere, iar capacitatea sa este de 3,6 milioane de tone de ţiţei pe an.

'Este studiată posibilitatea vânzării rafinăriei. Există câteva companii care vor să cumpere', a declarat Fedotov pentru Reuters.

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, este a treia companie la nivel mondial în producţia de ţiţei și ocupă locul 5 la producţia de hidrocarburi.

Compania deţine pachete mari de acţiuni la o rafinărie din sudul Italiei şi Olanda, și controlează patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior (Ucraina, Bulgaria şi România - rafinăria Petrotel)

În România, Lukoil deţine o rafinărie, 300 de benzinării şi opt depozite de carburanţi, cota sa fiind de 25% din piaţa locală. Grupul petrolier rus a cumpărat rafinăria Petrotel Teleajăn în 1998, iar în urma unei modernizări majore s-a stabilit capacitatea de prelucrare la 2,4 milioane tone de ţiţei pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-20

TAGURI: Lukoil, Odessa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...