2017-01-17 02:48

ULTIMA ORA


Secretarul general adjunct al NATO, în vizită în România

 |  07:11
Secretarul general adjunct al NATO, în vizită în România

Secretarul general adjunct al NATO, Claudio Bisogniero, va efectua luni o vizită în România, prilej cu care va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Ce doi oficiali vor dezbate temele prioritare aflate pe agenda Summit-ului NATO din mai 2012 de la Chicago.

Potrivit MAE, printre subiectele care vor fi discutate se numără declararea capacităţii interimare a Alianţei în domeniul apărării antirachetă, relaţiile NATO-Rusia, revizuirea posturii de apărare şi descurajare a NATO, smart defense.

Vizita lui Bisogniero are loc ca urmare a desemnării acestuia drept reprezentant special al secretarului general pe problematica "Smart Defense" și reprezintă o continuare a contactelor de nivel dintre NATO şi România, după vizita în ţara noastră a secretarului general Anders Fogh Rasmussen.

În contextul situaţiei financiare dificile, această întrevedere vizează utilizarea în mod cooperativ a resurselor din domeniul apărării în scopul acoperirii deficitelor de capabilităţi, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: Bisogniero, NATOComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image