2017-01-18 01:32

ULTIMA ORA


UPDATE: Şedinţă decisivă la Casa Fotbalului. În trei ore aflăm soluţia pentru Naţional Arena

 |  13:23
UPDATE: Şedinţă decisivă la Casa Fotbalului.  În trei ore aflăm soluţia pentru Naţional Arena

UPDATE.  FRF a anunţat că noul gazon va fi montat în maxim două săptămâni şi de supervizare se va ocupa consultantul UEFA. “Astăzi, joi 8 septembrie 2011, a avut loc la Casa Fotbalului o întâlnire în care s-a analizat starea terenului de joc la partida România - Franţa, UEFA atenţionându-ne în legătura cu adoptarea unor decizii rapide pentru refacerea gazonului. La dezbatere au participat preşedintele FRF  Mircea Sandu, reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti şi, respectiv, ca expert desemnat de UEFA în problema montării şi intreţinerii terenurilor de joc, domnul Richard Hayden. Din discuţiile purtate a reieşit că gazonul trebuie schimbat, aceasta operaţiune urmând să dureze maximum două săptămâni. În acest scop, sub expertiza reprezentantului UEFA, o altă companie decât cea care a montat iniţial gazonul va reface în intregime câmpul de joc, astfel incăt echipele romaneşti participante în cupele europene să poată disputa jocurile din grupele Ligii Campionilor şi ale Europa League.”

Şedinţă decisivă la Casa Fotbalului.  În trei ore aflăm soluţia pentru Naţional Arena

Reprezentanţii FRF, ai constructorului, dar şi specialişti în gazon se întâlnesc la această oră la Casa Fotbalului pentru a găsi o soluţie pentru ca Naţional Arena să poată găzdui pe 15 septembrie partida Steaua-Schalke 04. În caz contrar, conform afirmaţiilor lui Dumitru Dragomir, formaţia roş-albastră ar putea pierde la masa verde.

UEFA l-a trimis la Bucureşti de urgenţă azi-dimineaţă pe Richard Haydel, consultantul în problemele gazonului. Acesta are o experienţ ăvastă în domeniu, reuşind să se ocupe cu brio de stadioane de la Cupa Mondială 2010, dar şi pentru EURO 2012, şi conform primei concluzii, a stabilit că marile probleme de pe arena de 234 de milioane de euro au fost “lipsa razelor solare şi a unui sistem de aerisire”.

Surse din cadrul FRF ne-au dezvăluit că la întâlnire a fost prezent şi specialistul adus din Olanda de patronul Stelei, Gigi Becali, care a promis că poate monta un nou gazon în maxim 24 de ore, care să fie şi gata de joc imediat după finalizarea lucrării. Chiar dacă a asigurat că va plăti din propriul buzunar investiţia, constructorul şi Primăria sunt cele obligate să rezolve urgent problema.

În momentul de faţă nu se ştie dacă până la ora meciului cu Schalke 04, de pe 15 septembrie, gazonul poate fi înlocuit sau nu. “Încă nu ştim dacă există şanse să îl putem schimba. Acum se prezintă datele problemei, iar după consultări, putem anunţa sigur ce se poate face în privinţa gazonului”, ne-a spus un oficial al FRF.

Foto:gsp.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image