2017-01-21 23:41

ULTIMA ORA


Şeful ANL: Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii

 |  14:48
Şeful ANL: Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii

Guvernul analizează reducerea TVA la materialele deconstrucţii, a declarat, marţi, Romeo Drăgan, director general adjunct alAgenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

"Laora actuală este în analiză această problematică şi cu siguranţă în perioadaurmătoare vom avea şi o poziţie oficială", a spus Drăgan,întrebat dacă Guvernul a luat în calcul scăderea cotei de TVA la materialele deconstrucţii.

Aceastăpropunere a fost avansată în mai multe rânduri de reprezentanţii sectoruluiconstrucţiilor.

Şefulmisiunii FMI în România, Jeffrey Franks, afirma în urmă cu două săptămâni căreducerea TVA şi a altor taxe va fi posibilă doar pe termen lung, în următorii5-10 ani, odată ce România va îmbunătăţi colectarea şi administrarea însistemul fiscal.

Potrivitdatelor Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, piaţaconstrucţiilor a scăzut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde euro, iar în acestan se va încadra în cel mai bun caz în intervalul 9,5-10 miliarde de euro,urmând să revină pe creştere în 2012.

Companiade servicii de consultanţă PwC estimează că piaţa construcţiilor din România vacreşte cu 22 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

Piaţaglobală a construcţiilor este evaluată în prezent la 7.200 miliarde dolari,potrivit PwC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image