2017-01-19 19:17

ULTIMA ORA


Şeful APIA Dolj acuzat că a luat mită 10.000 de euro a fost arestat preventiv

 |  20:18
Şeful APIA Dolj acuzat că a luat mită 10.000 de euro a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a admis, sâmbătă, propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Răducu Sergiu Gelu Drăgancea, director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Dolj, acuzat de luare de mită.

Decizia poate fi contestată de şeful APIA Dolj la Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Procurorii anticorupţie au stabilit că, în cursul anului 2011, Sergiu Drăgancea a pretins de la un denunţător, reprezentantul unei societăţi comerciale cu activitate în agricultură, suma de 25.000 dolari în schimbul eliberării adeverinţei privind subvenţia pe suprafaţa cultivată. Actul este emis de APIA şi condiţionează plata efectivă a subvenţiei către persoanele care au depus cereri în acest sens. Subvenţiile pe suprafaţa cultivată acordate de APIA sunt finanţate atât din fonduri europene cât şi din bugetul de stat.

Ulterior întocmirii actului, în 5 septembrie, acelaşi inculpat a acceptat promisiunea remiterii, în trei tranşe, a sumei de 25.000 euro de către denunţător, pentru a nu dispune un eventual control în ceea ce priveşte suprafaţa de teren agricol efectiv cultivată pentru care se solicitase subvenţia, notează procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Şeful APIA Dolj a fost prins în flagrant delict vineri, imediat după ce a primit de la denunţător 10.000 de euro. Suma reprezenta prima tranşă din cei 25.000 de euro acceptaţi de Drăgancea drept mită pentru a nu dispune un eventual control prin teledetecţie la terenul cultivat de societatea comercială reprezentată de denunţător, precum şi pentru a facilita plata cu prioritate a subvenţiei pe suprafaţa cultivată, au precizat procurorii.

În urma flagrantului, Sergiu Drăgancea a fost adus la Bucureşti pentru a fi audiat, procurorii emiţând vineri pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Sergiu Drăgancea are, potrivit declaraţiei de avere completate în mai 2011, un apartament de 84 de metri pătraţi în Craiova, pe care l-a cumpărat în 2008. El are un credit de 92.600 de euro, pe care l-a contractat în 2008 şi este scadent în 2038. Ca şef al APIA Dolj, Drăgancea a câştigat 51.882 de lei, el având şi acţiuni la SC Transchim SA Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OBSERVATOR
11 Sep 2011

Haida de, care denuntator, un om care a acceptat sa dea 25000 pentru ca sa primeasca o subventie necuvenita ?! Subventie necuvenita care e de la sine inteles ca depaseste mult cei 25000. L-o fi apucat brusc mustrari de constiinta ? Mira-m-as. Si cum vine asta : ca sa nu dispuna control prin teledetectie ? Din cate imi amintesc, ministerul de resort a cheltuit o avere ca sa se doteze cu tehnologia respectiva; sa inteleg ca acum este tinuta doar pe post de bau-bau ?
CIOCHINDEL ION
11 Sep 2011

cade si restul mafiei P D l , de unde directorul dragancea plecase. udrea cu solomon si cu marian marinescu l-au tot dat jos , dar el castiga mereu in instanta. au facut o inscenare de doi lei in timp ce elena ne venea in inspectie la craiova.sotii CI OCHI n DEL au teanc de reclamatii la bucuresti si de doi ani nimic nu s-a intamplat pentru ca strang "cotizatii " si le trimit sus la nuti blonda. P D l va raspunde pentru toate abuzurile ! lumea e satula de voi ! SANTAJUL , CORUPTIA SI MILIOANELE DE EURO NU AU EFECT .sfarsit de drum aurele si marines cule ! mafia lui ciochindel si sotia apia , oricum nu va scapa ! inscenarea in acelasi timp cu vizita elenei la craiova. sa raspunda toti cei vinovati si nu PREFERENTIAL ! ORICUM U S L va face CURATENIE !
CIOCHINDEL HOT IONEL
11 Sep 2011

directorul ii trada pe colegii de la PDL prin neplata si prin plecarea la alt partid. cade si restul mafiei P D l , de unde directorul dragancea plecase. udrea cu solomon si cu marian marinescu l-au tot dat jos , dar el castiga mereu in instanta. au facut o inscenare de doi lei in timp ce elena ne venea in inspectie la craiova.sotii CI OCHI n DEL au teanc de reclamatii la bucuresti si de doi ani nimic nu s-a intamplat pentru ca strang \\\\\\\\\\\\\\\"cotizatii\\\\\\\\\\\\\\\" si le trimit sus la nuti . P D l va raspunde pentru toate abuzurile ! lumea e satula de voi ! SANTAJUL , CORUPTIA SI MILIOANELE DE EURO NU AU EFECT .sfarsit de drum aurele si marines cule ! mafia lui ciochindel si sotia apia , oricum nu va scapa ! inscenarea in acelasi timp cu vizita elenei la craiova. sa raspunda toti cei vinovati si nu PREFERENTIAL ! ORICUM U S L va face CURATENIE !

Adauga un comentariu

Random image