2017-01-19 02:20

ULTIMA ORA


Şeful CNAS discută cu Boc la Guvern despre criteriile de internare în spitale

 |  17:40
Şeful CNAS discută cu Boc la Guvern despre criteriile de internare în spitale
PreşedinteleCasei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a sosit laPalatul Victoria, pentru a avea o discuţie cu premierul Emil Boc legatăinclusiv despre proiectul care stabileşte noi condiţii de internări în spitale,la discuţii fiind aşteptat şi ministrul Sănătăţii.

Surseoficiale au declarat anterior că şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii au fostchemaţi la Palatul Victoria, pentru a avea o discuţie cu premierul Emil Boclegată inclusiv despre proiectul care stabileşte noi condiţii de internări înspitale.

"Întâlnireaa fost programată mai demult, dar este foarte posibil să se discute şi despreacest proiect", au declarat surse oficiale.

CNASa elaborat un proiect care prevede că internările în spitale vor fi realizatedin 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractulcadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012.

Unuldintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comăsau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientăa pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţindezorientare sau confuzie.

MinisterulSănătăţii a comunicat însă că nu este de acord cu noile criterii de internareîn spitale, pe care le consideră nerealiste şi imposibil de aplicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image