2018-12-19 09:40


Şeful DNA, în atenția CSM

 |  09:32
Şeful DNA, în atenția CSM

După ce judecătorii l-au reclamat pe Daniel Morar că afirmațiile sale le afectează imaginea atunci când acesta a declarat, la TVR, că marile dosare de corupţie se prescriu pentru că se judecă greu, șeful DNA va fi verificat de CSM pentru încălcarea normelor deontologice.

"Nu e normal ca, după ce oamenii comit fapte de corupţie, să scape de ce, că nu ne-am grăbit să judecăm. Inculpaţii au atitudinea pe care o au, trag de timp, dar judecătorii ce fac, de ce nu judecă? Probabil sunt mai grele dosarele, dar sunt la Înalta Curte, dacă voiau să judece dosare uşoare, rămâneau la judecătorie sau în altă parte", a declarat șeful DNA.

Daniel Morar a criticat modul în care judecătorii promovează la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar și pregătirea lor profesională. "Dacă se promovează la Înalta Curte pe criterii întâmplătoare, există şi riscul ca judecata să fie tot întâmplătoare. Trebuie să ştie şi altceva în afară de codul penal şi civil, să mai citească nişte lecturi despre cum funcţionează statul", afirmat Morar.

"Este regretabil că în intenţia sa de a evidenţia eforturile procurorilor, dl. procuror şef a prezentat de o manieră critică doar activitatea judecătorilor (...) Considerăm că poate era momentul ca, în cadrul emisiunii, domnul procuror şef să prezinte publicului calitatea criteriilor folosite pentru promovarea procurorilor la Parchetul de pe lângă ÎCCJ", a replicat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09

TAGURI: Daniel Morar, DNA, CSM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...