2017-01-19 11:24

ULTIMA ORA


Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj era anunţat de intermediar despre primirea 'cartoanelor'. Vezi stenogramele

 |  17:32
Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj era anunţat de intermediar despre primirea 'cartoanelor'. Vezi stenogramele

Înpropunera de arestare formulată de procurorii DNA împotriva şefului ServiciuluiInspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj, Florin Alain Modrea, se regăsesctranscrierile interceptărilor convorbirilor telefonice ale omului de afaceriisraelian cu denunţătorul Cătălin Alexandru şi cu Florin Alain Modrea.

ŞefulServiciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul DirecţieiRegionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, Florin Alain Modrea,a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare demită.

ReprezentanţiiAutorităţii Naţionale a Vămilor au declarat corespondentului MEDIAFAX căraportul de serviciu al lui Modrea este suspendat din momentul arestării salepreventive.

"Conformprocedurii privind statutul funcţionarului public, raportul de serviciu sesuspendă de drept în momentul dispunerii arestării preventive. În cazuldomnului Alain Modrea, DNA trebuie să trimită o înştiinţare ANV şi astfel seface constatarea suspendării raportului de serviciu", a spus unreprezentant al ANV.

Alăturide el, a fost arestat şi omul de afaceri israelian Moshe Zur, acuzat că aintermediat mita dată de un alt patron de firmă, Cătălin Alexandru, care s-aautodenunţat.

Înpropunerea de arestare preventivă făcută de DNA se precizează că Moshe Zur acerut 12.000 de euro de la administratorul societăţii Royal InternationalImpex, Cătălin Alexandru, căruia i-ar fi dat de înţeles că are influenţă pelângă şeful Inspecţiei Fiscale din cadrul Vămii Cluj, Alain Modrea.

Procuroriisusţin că Modrea urma să-şi exercite influenţa asupra subordonaţilor săi, caretrebuiau să meargă în control la firma denunţătorului Cătălin Alexandru.

Înpropunerea de arestare formulată de procurorii DNA se regăseşte transcriereaunei discuţii între cei doi oameni de afaceri, Mosche Zur şi Cătălin Alexandru,în care se stabileşte că trebuie dată suma 12.000 de euro pentru"rezolvarea" problemei.

Astfel,într-o convorbire din 14 martie 2011, dintre Moshe Zur şi Cătălin Alexandru, sevorbeşte despre 12.000 de euro care trebuiau să ajungă la Modrea.

MosheZur: Cătăline, ascultă-mă două minute. Eu am vorbit ieri, m-am întâlnit cu cinetrebuie să mă întâlnesc. Şi mi-a spus că ei (controlul - n.r.) vin joi la tine.Starea ta nu e bună deloc. E sută la sută şi o să-ţi arate lucuri care o să fiişocat.

CătălinAlexandru: Da nu o zis despre ce-i vorba?

MosheZur: Cui? Ba mi-o zis despre ce-i vorba, da acuma, cuvintele, cu cifrele,foarte complicat. Nu vrea să-ţi facă rău deloc. Vrea să-ţi facă bine. Tutrebuie să te hotărăşti ce vrei să faci. Tu fă ce crezi. Trebuie să existe şi osocoteală până miercuri dimineaţă, dacă nu rezolvă...

CătălinAlexandru: No hai să vedem cum să rezolvăm atunci. Deci mi-ai zis că trebuie săîi dau 12.000 de euro?

MosheZur: Adevărat. Da.

CătălinAlexandru: Deci eu sunt sigur că se rezolvă dacă dau ăia 12.000?

MosheZur: Da, se rezolvă. Nu că no, o să primeşti ceva puţin. Nu că nu se rezolvă.

CătălinAlexandru: Şi banii când trebuie daţi? Şi cum se face?

MosheZur: Banii trebuie daţi miercuri şi pui aici pe masă. Şi când ăia vin joi latine, ei ştiu ce trebuie să facă. Încă o dată îţi spun bine şi bagă-ţi în capasta, nu eşti copil. Nu poate să anuleze totul. Dacă trebuie să dai o sumă X,să plăteşti 10-15 la sută ce trebuie să plăteşti. Nu poţi scăpa fără nimica. Nueşti curat. Să te gândeşti, sunt banii tăi, tu trebuie să ştii ce trebuie săfaci.

Oaltă interceptare, a unei convorbiri din 16 martie, arată că Modrea urma sămeargă să ia "cartoanele", după care a fost ridicat de procurori cu4.000 de euro în buzunar:

MosheZur: Vino că am primit cartoanele.

AlainModrea: Io astăzi, nu ştiu când exact, da astăzi ajung la tine, ţi-am spus.

MosheZur: Obligatoriu.

AlainModrea: Deci astăzi ajung la tine.

MosheZur: Că au ajuns cartoanele. Bine?

AlainModrea: Am înţeles.

MosheZur: Hai.

AlainModrea: Nu ştiu când. Te sun când plec din Dej.

Conformultimei declaraţii de avere a lui Modrea, din 22 octombrie 2010, acesta deţineun teren agricol de 40 de ari, cumpărat în 1996 în localitatea Mănăstirea şi ocasă de locuit din 1974, moştenită, ambele pe numele soţiei sale, Elena. Modreamai are un împrumut contractat la BRD, în 1998, în valoare de 12.000 de euro,scadent în 2018.

Potrivitdeclaraţiei, acesta are un venit anual provenit din salariu de aproximativ60.800 de lei, ca şef de serviciu vamal.

Îndeclaraţia de interese, Alain Modrea arată că este vicepreşedinte al ClubuluiSportiv "Unirea" Dej şi membru în Sindicatul Naţional Vamal Unirea.

ŞefulServiciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj,Alain Florin Modrea, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că luatmită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pesubordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control.

Înacest caz, procurorii l-au reţinut şi pe Mosche Zur, cetăţean israelian,administrator la societatea Laura Model SRL, acesta fiind acuzat de trafic deinfluenţă şi dare de mită, se arăta într-un comunicat al DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image