2016-12-05 12:49

ULTIMA ORA


Seism cu magnitudinea de 6,9 în Peru

 |  10:41
Seism cu magnitudinea de 6,9 în Peru

Un seism cu magnitudinea de 6,9 a lovit vineri sudul statului Peru, fiind resimțit puternic în capitala Lima. Imediat după producerea cutremurului nu au fost semnalate victime sau pagube materiale semnificative.

Epicentrul mişcării telurice a fost localizat la 51 de kilometri sud-vest de oraşul de coastă Ica, într-o zonă unde un cutremur cu magnitudinea de 8,0 s-a produs în 2007, potrivit Centrului american de geofizică(USGS).

Cu toate că pagubele s-au limitat la pierderea semnalului pentru telefoanele celulare şi întreruperi izolate de electricitate în orașul Ica, numeroşi locuitori din oraşele situate de-a lungul coastei sudice au ieşit în stradă, informează Agerpres.

Conform Institutului de geofizică din Peru, seismul a fost estimat la o magnitudine de 6,7 pe scara Richter.

Cu sediul la Hawaii (Statele Unite), Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific nu a emis nicio alertă.

După seism au avut loc trei replici cu magnitudinea de 5, apoi 4,7 şi 5,1 pe scara Richter.

Aflat la summit-ul libero-american din Asuncion, în Paraguay, preşedintele Ollanta Humala a invitat populaţia să îşi păstreze calmul fără să excludă posibilitatea de a se întoarce mai devreme în caz de forță majoră, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-21

TAGURI: cutremur, PeruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Patru morți după un incendiu la un mall din Peru Cel puțin patru persoane au murit, miercuri, într-un incendiu la un cinematograf dintr-un mall,... 16 Noi 2016 | (0)
Cutremur de 5,9 grade în Indonezia Un cutremur cu magnitudinea de moment de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc miercuri în sudul... 16 Noi 2016 | (0)