2019-03-26 19:17


Seminţele germinate, identificate oficial drept sursa epidemiei de E.coli

 |  16:34
Seminţele germinate, identificate oficial drept sursa epidemiei de E.coli
Seminţelegerminate sunt la originea epidemiei de E.coli care a provocat moartea a 30 depersoane în Europa, a anunţat vineri directorul Institutului federal desupraveghere sanitară.

"Seminţelegerminate" sunt cauza, a declarat Reinhard Burger, directorul InstitutuluiRobert Koch (RKI), în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin a celor treiinstitute sanitare federale implicate în dosar.

Potrivitanalizelor, "persoanele care au mâncat aceste seminţe au de nouă ori maimulte şanse să aibă diaree cu sânge şi alte semne de infecţie cu bacteria ECEHdecât cele care nu au mâncat", a declarat el.

Existăanalize "multiple", pe terenurile şi produsele unei ferme din nordulGermaniei, Gärtnerhof din Bienenbüttel, care nu au putut dovedi cu certitudineprezenţa bacteriei, dar "lanţul de indicii este aşa de important",încât se poate identifica originea contaminării, au explicat oficialii citaţi.

Laaceastă conferinţă de presă au participat RKI, Oficiul federal pentru protecţiaconsumatorului şi securitate alimentară şi Institutul federal pentru evaluareariscurilor.

Acesteaau anunţat oficial ridicarea alertei decretate la sfârşitul lui mai împotriva consumuluide castraveţi, roşii şi salate crude, care i-a costat deja sute de milioane deeuro pe agricultorii europeni.

"Toatecele trei institute ale noastre sunt de acord că nu mai există motive să semenţină recomandarea" privind consumul legumelor crude, a declarat unuldintre lideri.

Dealtfel, se pare că "sursa infecţiei nu mai este activă", iar"numărul cazurilor noi a scăzut", au declarat ei.

"Nuexistă altă pistă serioasă decât seminţele germinate", a explicat Burgerca răspuns la o întrebare privind gradul de certitudine al autorităţilor căsursa contaminării o reprezintă doar seminţele germinate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...