2019-03-24 01:26


Senatorii au votat: fără uniformă

 |  16:55
Senatorii au votat: fără uniformă

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au respins, marţi, introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare în învăţământul primar şi gimnazial, majoritatea acestora dând un vot negativ la o iniţiativă legislativă propusă de către deputatul PDL Cezar Preda.

Propunerea legislativă care reglementează introducerea unei ţinute vestimentare reprezentative obligatorii pentru unităţile şcolare din învăţământul primar şi gimnazile, a fost respinsă cu şase voturi "împotrivă" şi patru voturi "pentru”.

Potrivit proiectului, uniforma va fi stabilită, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, de către consiliul de administraţie împreună cu consiliile consultative ale părinţilor şi elevilor.

În timpul dezbaterilor, senatorii au avut păreri împărţite privind acest subiect, unii invocând faptul că uniformele sunt necesare pentru creşterea prestigiului şcolilor şi a sentimentului de apartenenţă la o comunitate, alţii susţinând că familiile elevilor săraci nu ar avea posibilităţi materiale să le cumpere.

În cursul discuţiilor privind oportunitatea adoptării unor astfel de prevederi, Andrei Kiraly, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a spus că, personal, ar fi de acord cu o uniformă de gală, care să fie purtată doar la anumite evenimente, şi nu zi de zi.

Întrebat de preşedintele comisiei, Mihail Hărdău (PDL), care este punctul de vedere oficial al ministrului pe care îl reprezintă, acesta a răspuns că decizia trebuie să fie luată la nivelul unităţilor şcolare.

Vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ, Ecaterina Andronescu (PSD), s-a pronunţat pentru instituirea uniformei obligatorii, care, în opinia sa, are un rol educativ, dezvoltă ideea apartenenţei la comunitatea şcolii respective, dezvoltă sentimentul de mândrie şi este un element de securitate pentru elev.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...