2018-12-14 00:33


Senatorii derulează afaceri private pe banii statului

 |  08:17
Senatorii derulează afaceri private pe banii statului

Alianţa pentru o "Românie curată" susține că, pe lângă câțiva deputați, 19 senatori au câștigat în ultimul an 45 de milioane de euro din contracte cu statul. Majoritatea contractelor sunt încheiate cu primării, case de asigurari de sănătate şi cu firme din domeniul energiei.

Senatorul PC, Dan Voiculescu, a reuşit să strângă 16 milioane de euro din contractele încheiate sau aflate în derulare în 2010-2011. Fundația Dan Voiculescu a primit un contract de  la Fondul European Social de peste 4 mil. lei, majoritatea banilor nerambursabili. Contracte cu statul au și firmele ficelor sale, Camelia și Corina Voiculescu. Este vorba de contracte cu Termoelectrica, Electrica Muntenia Nord sau Camera de Comerț București.

Voiculescu declară pe blogul personal că a cedat totul ficelor sale și nu este implicat, transmite TVR.

Apropiații lui Vasile Blaga, de asemenea, derulează afaceri cu statul. Agathe Cristina Rudeanu, fiica senatorului PDL, a câştigat în 2011 patru contracte cu statul. Contractele sunt încheiate cu Casa Națională de Sănătate și Consiliul local Buftea.

Senatorului UDMR, Gyorgy Frunda, susține afaceri cu Casa de Sănătate.  Potrivit declaraţiei de interese a acestuia, firma la care este acţionar a avut în 2010 mai multe contracte de la casele judeţene de asigurări, Casa de Asigurari a Apărării şi a Transporturilor.

Soția lui Şerban Mihăilescu, senator UNPR, deţine 20% dintr-o firmă care a încheiat în perioada februarie-mai 2011 şase contracte cu societăţi de stat.

Florin Constantinescu, senator PSD, deține acțiuni la multe societăți, iar una dintre acesta a primit o finațare nerambursabila de la Ministerul Mediului de 20 mil. lei.

Din clasament mai fac parte: Mihail Hârdău, Ioan Mang și Verestoy Attila.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...