2017-01-17 11:20

ULTIMA ORA


Senatorii dezbat moţiunea simplă depusă împotriva lui Igaş

 |  09:30
Senatorii dezbat moţiunea simplă depusă împotriva lui Igaş

Senatorii dezbat, marţi, moţiunea simplă depusă de Uniunea Social Liberală (USL), cu titlul ''Nesiguranţa lui Igaş - pericol pentru siguranţa cetăţeanului!'', prin care se cere demisia ministrului de Interne și se atrage atenția asupra consecinţelor generate de 'modul total neprofesionist' în care este gestionat Ministerul Administraţiei şi Internelor. Parlamentarii USL susţin că reforma sistemului de ordine şi siguranţă publică se află în colaps.  ''Ne exprimăm, totodată, îngrijorarea că, în acest context, dezordinea reală şi cea indusă în administraţia publică conturează mediul perfect pentru pregătirea şi punerea în aplicare a intenţiilor tot mai clare ale actualei puteri de exploatare electorală a instituţiilor statului. Ce dovadă mai bună avem decât modul defectuos în care s-a desfăşurat recensământul naţional şi modul abuziv în care a fost obstrucţionat referendumul local de la Constanţa', susţin parlamentarii USL. Semnatarii moțiunii simple susțin că, între alte acţiuni de 'modernizare' a statului, 'perfect eşuate sub guvernările Boc, reforma sistemului de ordine şi siguranţă publică se află în colaps'.  'Noi considerăm, astfel, că s-a ajuns într-un impas din care Puterea actuală nu mai poate să iasă. Este prizoniera măsurilor neinspirate şi incoerente pe care le-a tot adoptat Regimul Băsescu. Suite de erori ce produc, deja, efecte peste capacitatea de previziune şi acţiune a instituţiei în care domneşte fără onoare dl. Igaş. Un exemplu elocvent de incompetenţă îl reprezintă reorganizările succesive, clamate cu emfază de către actualul ministru, care au transformat MAI într-o instituţie paralizată de dezordine, cu angajaţi demotivaţi profesional, timoraţi de teama pierderii postului şi neîncrezători în ierarhia de comandă. Slăbirea intensităţii forţei de aplicare a legii concomitent cu tolerarea şi extinderea unor grupări infracţionale - acesta este tabloul sumbru al consecinţelor reformelor conduse de domnul pseudojurist Igaş. Mai exact spus, aceasta este proba indubitabilă a incompetenţei domniei sale!', precizează documentul USL. USL consideră că 'aşa-zisa reorganizare a MAI care s-a făcut doar pe principiul disponibilizărilor masive de personal, cu motivaţia absurdă a încadrării cheltuielilor în bugetul prevăzut pentru 2011 şi nicidecum pe criterii de competenţă profesională şi eficienţă', s-a realizat, 'aproape exclusiv', pe baza principiului supunerii faţă de partid. 

Față de perioada similară a anului 2010, numărul angajaţilor MAI învinuiţi de corupţie a crescut cu procentul îngrijorător de 81%, se precizează în document.

De asemenea, în perspectiva USL, prin lipsa de reacţie faţă de boicotarea referendumului de la Constanţa, ministrul Traian Igaş a încălcat legislaţia europeană în domeniu, întrucât, conform prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale, populaţia trebuie consultată prin referendum, în cazul modificării limitelor teritoriale. 

Parlamentarii USL avertizează 'că prezenţa lui Traian Igaş la MAI va rămâne asociată, aşadar, pentru vecie cu: amalgamarea structurală, adâncirea confuziei de atribuţii, declinul ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului, vraiştea din sistemul de resurse umane, bulibăşeala în ceea ce priveşte formarea personalului, politizarea deplină a posturilor de conducere şi reducerile de efective făcute aiurea', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: moțiune, Igaș, senatori



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image