2017-01-23 23:03


Senatorul PSD Sorin Lazăr, acuzat de ANI

 |  09:56
Senatorul PSD Sorin Lazăr, acuzat de ANI

După ce senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr şi-a angajat fiul în cadrul biroului său parlamentar din Iaşi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

  Sorin Lazăr s-a prezentat la sediul ANI, după ce a fost informat cu privire la declanşarea activităţii de evaluare, luând la cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare, însă a refuzat să depună un punct de vedere.

În perioada 1.09.2010 - 01.10.2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, senatorul Sorin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazăr, încălcând prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Fiul senatorului PSD a obţinut un beneficiu patrimonial de 6.434 lei. De asemenea, ANI a iniţiat demersuri în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese duce la eliberarea din funcţie, precum şi la interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinara şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective. În privința angajării rudelor apropiate în birourile parlamentare, ANI a mai sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la 13 deputaţi. În urma angajării prin nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese, beneficiul obţinut de rudele celor 13 deputaţi este de 495.549 lei (aproximativ 117.000 euro), informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-01

TAGURI: Sorin_Lazăr, ANI, PSDComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image