2019-01-16 18:31


Senatorul Voicu cere instanţei supreme să fie eliberat din arest

 |  13:08
Senatorul Voicu cere instanţei supreme să fie eliberat din arest

SenatorulCătălin Voicu a cerut, miercuri, eliberarea sa sub control judiciar, având învedere că toţi ceilalţi acuzaţi din proces sunt judecaţi în libertate, el fiindsingurul inculpat arestat.

JudecătoriiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au audiat, miercuri, pe omul de afaceriMarius Locic şi pe fostul preşedinte al Secţiei civile şi de proprietateintelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu. Audierileau durat patru ore şi jumătate.

În16 noiembrie 2010, judecătorii i-au audiat pe senatorul Cătălin Voicu şi peomul de afaceri Costel Căşuneanu timp de mai bine de şapte ore şi jumătate.

Dupăîncheierea audierilor, Cătălin Voicu a pus în discuţie cererea sa de eliberaresub control judiciar, magistraţii urmând să ia o decizie.

În17 noiembrie 2010, o cerere similară a fost respinsă de judecătorii instanţeisupreme.

În30 martie 2010, senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, fiind acuzatde trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legeacontabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Înrezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcarea acţiunii penale procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009,Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sade senator", a primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbulintervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile-n.r.), în vedereaadoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceriera asociat.

Deasemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locicsuma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângăpoliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar încare acesta era cercetat pentru fapte penale.

Înaceeaşi cauză, în a doua jumătate a anului 2009, Voicu ar fi cerut unorpersoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic înocuparea unei funcţii în Guvern, în schimbul intervenţiilor sale pe lângămagistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în dosare în carerespectivele persoane aveau interese.

Alăturide Cătălin Voicu sunt judecaţi, în libertate, Florin Costiniu, pentrucomplicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu - asociat la SC PA&COInternaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Marius Locic- administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumpărare de influenţă,fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie,participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legăturăcu fapte de corupţie.

Costiniu,Căşuneanu şi Locic au stat în arest timp de trei zile, un complet de judecatăal ICCJ apreciind că aceştia pot fi cercetaţi în libertate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...