2017-01-21 08:27

ULTIMA ORA


Sentinţe dure în cazul mitei de la Vama Halmeu

 |  14:41
Sentinţe dure în cazul mitei de la Vama Halmeu

Judecătorii de la Tribunalul Satu Mare nu au fost deloc zgârciţi cu sentinţele pe care le-au dat în dosarul mitei de la Vama Halmeu, toţi cei cinci inculpaţi fiind condamnaţi la pedepse cu închisoarea cu executare.

Astfel, omul de afaceri Liviu Florian (foto), considerat principalul inculpatmeu, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare fiind acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă. Nicoleta Manuela Dobrescu, fostul şef al Vămii Halmeu, acuzată de cumpărare de influenţă, a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, deşi procurorii au apreciat că aceasta a colaborat cu anchetatorii pentru stabilirea adevărului. Totodată, Ioan Romeo Niţu, un fost angajat la un magazin duty-free din Vama Halmeu, acuzat de complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă, a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare, iar omul de afaceri Florin Dănuţ Feher, din Negreşti Oaş, acuzat de complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă, a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare. În fine, omul de afaceri Ioan Savu, acuzat de două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, a fost condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare cu executare.

Prin sentinţa de astăzi, instanţa a mai dispus şi confiscarea sumei de 130.000 de euro de la Liviu Florian şi Ioan Savu şi a sumei de 300.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu, Ioan Romeo Niţu şi Florin Dănuţ Feher. Sentinţa pronunţată astăzi de magistraţii Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, putând fi atacată cu.

Reamintim că, aşa după cum scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, “în perioada septembrie 2009 – februarie 2010, inculpatul Florian Liviu a pretins şi primit de la inculpata Dobrescu Nicoleta, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro promiţându-i, în schimb, că îşi va exercita influenţa reală asupra învinuitului Mărginean Radu Traian, şef al Autorităţii Naţionale Vamale (ANV) şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pe care îl va determina s-o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu”. Potrivit procurorilor anticorupţie, Liviu Florian a intervenit la Radu Mărginean prin intermediul învinuitului Eugeniu Petrescu. Anchetatorii susţin că “…prin ordinul din data de 22 septembrie 2009 semnat de Mărginean Radu Traian, inculpata Dobrescu Nicoleta a fost delegată până la 31 decembrie 2009 în funcţia de şef birou vamal la Biroul Vamal Halmeu, delegare ce a fost prelungită până la 23 februarie 2010, în lipsa unui interviu sau a unui concurs public”. Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei faţă de fostul şef al ANV, Traian Mărginean, şi intermediarul mitei, Eugeniu Petrescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JONNY
03 Dec 2011

De ce disjungere ?? Mita a ajuns unde trebuia iar respectivii sa raspunda. Dar nu cred ca Radu Traian Marginean va raspunde. Cel care-l tine in spate, VASILE BLAGA, e presedintele Senatului, iar Eugeniu Petrescu e eminenta cenusie a PD...! Ce ziceti ?????

Adauga un comentariu

Random image