2017-01-19 09:24

ULTIMA ORA


Serviciile poloneze de informaţii au arestat un fost procuror rus

 |  08:56
Serviciile poloneze de informaţii au arestat un fost procuror rus

Aleksandr Ignatenko, un fost procuror-adjunct al regiunii Moscova căutat pentru presupusa lui implicare într-un scandal de cazinouri clandestine, a fost reținut de către poliţia și serviciile poloneze de informaţii (ABW). După descoperirea la mijlocul lui februarie a unui caz de săli de jocuri ilegale în regiunea Moscova, Ignatenko a fost demis la sfârşitul lunii aprilie și pus sub urmărire penală.

'Agenţii din Zakopane (sud) cooperând cu ABW îl suspectau că se afla în acest oraş. În timpul unui control rutier, ei au verificat identitatea acestui bărbat de 53 de ani. După ce s-au asigurat că este persoana căutată printr-un mandat de arestare, ei l-au arestat', se precizează într-un comunicat al poliției.

Aleksandr Ignatenko, care deţinea un paşaport lituanian, a fost arestat duminică, la 20.00 (19.00 GMT), în apropiere de Zakopane (sud), unde s-a dus pentru a-şi întâlni soţia şi copilul. Un aviz de căutare contra lui Ignatenko şi a lui Eduard Kaplun, fost procuror în oraşul Klin, situat la 89 de km nord-vest de Moscova, a fost lansat în mai de către Comitetul de anchetă din Rusia, principalul organism însărcinat cu anchetele penale în ţară. În urma descoperirii la mijlocul lui februarie a unui caz de cazinouri ilegale în regiunea Moscova, cei doi au fost demişi la sfârşitul lunii aprilie.

Conform unei anchete, sălile de jocuri, a căror cifră de afaceri lunară putea fi între 5 și 10 milioane de dolari, erau protejate de înalţi responsabili ai poliţiei ruse şi Parchetului regional. 

Comitetul de anchetă rus a înmulţit procedurile de urmărire a responsabililor implicaţi, cu toate că Parchetul general a încercat în repetate rânduri să claseze acest caz, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-08

TAGURI: Aleksandr_Ignatenko, Polonia, procuror, cazionouriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image