2018-12-12 09:33


Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat de MAI în cazul Adrian Năstase

 |  16:20
Serviciul de Ambulanţă a fost solicitat de MAI în cazul Adrian Năstase

Intervenţia Serviciului de Ambulanţă la adresa din strada Zambaccian a fost făcută la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca sprijin medical, a precizat, marţi, printr-un comunicat.

Sursa citată menţionează că această procedură nu este specială. De-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanţă a mai asigurat echipaje de intervenţie pentru situaţii cu risc medical (situaţii de executare silită, cazuri cu potenţial conflict, evacuare din locuinţe etc), detaliază comunicatul.

În ceea ce priveşte pacientul, echipajul a respectat protocolul ce se aplică într-un astfel de caz, acesta primind îngrijirile medicale corespunzătoare.

Comunicatul precizează de asemenea că amănuntele medicale pot fi puse numai la dispoziţia pacientului sau a instituţiilor abilitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Protocolul de intervenţie în cazul unei urgenţe, cum era acest caz, presupune, după acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenţă care deţine toate specialităţile necesare asigurării tratamentului definitiv al afecţiunii respective, în acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Decizia în ceea ce priveşte internarea pacientului este de competenţa spitalului unde a fost transportat acesta şi nu a serviciului de ambulanţă, se mai arată în comunicat.

“Considerăm că echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a executat această intervenţie respectând protocoalele şi legislaţia în vigoare. Subliniem că, la ieşirea din domiciliu, pacientul avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la solicitarea familiei, până la introducerea tărgii în ambulanţă şi la coborârea tărgii din ambulanţă. Toate informaţiile existente în fişa medicală a pacientului se supun reglementărilor Legii 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi Legii 46/2003 privind drepturile pacientului”, se precizează în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

TAGURI: ambulanta, Adrian Nastase, MAI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...