2019-02-21 04:44


Şi angajaţii de la direcţiile de finanţe din Botoşani, Bacău şi Vrancea au blocat activitatea

 |  13:44
Şi angajaţii de la direcţiile de finanţe din Botoşani, Bacău şi Vrancea au blocat activitatea

AngajaţiiDirecţiilor Generale ale Finanţelor Publice din Botoşani, Bacău şi Vrancea auîntrerupt activitatea, joi, în semn de protest faţă de sistarea plăţii stimulentelor.

FuncţionariiDGFP Botoşani au refuzat să înceapă lucrul, joi dimineaţă, în semn de protestfaţă de faptul că le-a fost sistată plata stimulentelor, cerând ministruluiFinanţelor să revină asupra deciziei de diminuare a salariilor.

Instituţianu face, în tot acest timp, niciun fel de încasări, dar nici plăţi cătrecontribuabili.

"Angajaţiinu fac decât să-şi arate nemulţumirile şi continuă protestele colegilor dinBucureşti. Dar nu am nicio idee cât va dura, este un protest spontan, nu amorganizat eu, pot sta aşa cât vor ei", a declarat liderul sindicatului Sedlex Botoşani, Andrei Paramanov.

Şicei 300 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Bacău au întrerupt activitatea,joi, pentru a doua zi consecutiv, protestând pe holurile instituţiei şi aşteptândrezultatele negocierilor de la Bucureşti.

Deasemenea, angajaţii Direcţiei de Finanţe Vrancea au oprit lucrul, susţinând cănu vor înceta protestele până când nu le vor fi rezolvate revendicările. Oparte dintre angajaţi protestează în faţa instituţiei, iar alţii se află peholurile direcţiei.

Aceştiaspun că, fără stimulente, au salarii cuprinse între 420 şi 615 lei.

Peste200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuridupă-amiază, pe holurile instituţiei.

Ultimarundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-a încheiatfără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore,ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, căstimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reducevaziunea fiscală.

MinistrulFinanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, joi dimineaţă, la intrarea îninstituţie, că în cazul celor care sunt în grevă va fi aplicată legea, iar ceicare îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi.

Ialomiţianua spus că joi va continua discuţiile cu întreg personalul MinisteruluiFinanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune.

Ministrula spus că negocierile vor fi în limitele legii şi că susţine un sistem desalarizare echitabil pentru angajaţi, reafirmând că stimulentele trebuieacordate angajaţilor pe criterii de performanţă.

GheorgheIalomiţianu a mai spus că prin Legea salarizării unitare sporurile vor fiincluse în salarii, astfel încât să fie creat un sistem de salarizareechitabil.

Ela adăugat că salariile trebuiau incluse în grilă în 2009, însă acest lucru nus-a făcut şi se încearcă acum corectarea acestui lucru, prin noua lege asalarizării.

Ialomiţianua subliniat că Legea salarizării este în Parlament, unde se aşteaptă votulfinal şi a făcut un apel la parlamentari să se prezinte la vot.

Dupădeclaraţiile la intrarea în Ministerul Finanţelor, Ialomiţianu a intrat în instituţie,unde a fost primit cu huiduieli de cei aproximativ 200 de angajaţi careprotestează de aproape 24 ore.

Lascurt timp după ce a intrat în biroul său, Gheorghe Ialomiţianu a anunţat onouă rundă de negocieri cu sindicatele la ora 12.30, însă a subliniat cădiscuţiile vor avea loc în limita legii.

Înfaţa sediului Ministerului Finanţelor au venit, joi dimineaţă, mai mulţiangajaţi de la administraţiile financiare din toate sectoarele Capitalei,aceştia spunând că vor rămâne cât timp va fi necesar pentru a-şi reprimidrepturile.

LiderulAlianţei "Sed Lex", Vasile Marica, le-a spus oamenilor care s-auadunat în faţa Ministerului Finanţelor că sindicaliştii vor discuta cu GheorgheIalomiţianu, de la care aşteaptă o semnătură pentru ca angajaţii să îşireprimească stimulentele.

Elle-a spus acestora că angajaţii i-au transmis lui Ialomiţianu că "vor unministru curajos", precizând că nu i-au cerut să îi primească la discuţii,ci doar să semneze pentru stimulente.

Joidimineaţă au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţii de ladirecţiile de finanţe din Cluj, Iaşi, Prahova, Buzău, Timiş, Constanţa, Braşov,Vaslui, Neamţ, Galaţi, Alba, Arad, Gorj, Dâmboviţa, Argeş, Bihor, Covasna,Bistriţa-Năsăud, Harghita.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...