2017-01-16 19:38

ULTIMA ORA


Sindicatele de la Metrou ameninţă cu greva generală

 |  15:42
Sindicatele de la Metrou ameninţă cu greva generală

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a precizat că dacă sistemul de telecomunicaţii al Metrorex va fi externalizat, angajaţii de la metrou vor intra în grevă generală.

Potrivit lui Rădoi, proiectul de Hotărâre de Guvern în care este specificată externalizarea telecomunicaţiilor din unităţile subordonate Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii ar putea constitui „un pericol de moarte” pentru angajaţii acestora.

Rădoi a mai declarat că niciun alt stat din lume nu a adoptat un asemenea proiect, aprobarea acestuia fiind absurdă.

„Dacă s-ar aplica o astfel de hotărâre ar însemna preluarea telecomunicaţiilor din Ministerul Transporturilor, adică fibra optică şi alte echipamente de supraveghere şi de siguranţă a circulaţiei, care asigură funcţionalitatea trenului şi supravegherea lui în permanenţă. Dacă aceste echipamente nu mai sunt ale metroului şi nu mai sunt nici cei 290 de specialişti există pericolul de deraiere a trenului, căci asa se intâmplă când nu există supraveghere, pericolul de nefuncţionalitate a macazurilor, a semnalului”, a precizat Rădoi, potrivit ziuaveche.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: Ion Radoi, greva metrou, sindicate metrouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image