2018-07-20 21:10


Siria: Copii torturaţi, măcelăriţi şi folosiţi ca scuturi umane

 |  09:53
Siria: Copii torturaţi, măcelăriţi şi folosiţi ca scuturi umane

Reprezentantul special al ONU pentru Copii şi Conflicte Armate, Radhika Coomaraswamy, a avertizat că în Siria copiii nu numai că nu sunt protejaţi, ci chiar sunt ţinte în conflict, fiind torturaţi în detenţie, măcelăriţi în masacre şi folosiţi ca scuturi umane.

"Mulţi foşti militari vorbesc despre atacuri în zonele civile, despre copii, copii mici ucişi şi mutilaţi(…) Avem, de asemenea, mărturii şi am văzut copii care au fost torturaţi şi care poartă urmele torturii. Am auzit de copii puşi pe tancuri şi folosiţi ca scuturi umane pentru ca tancurile să nu fie atacate, iar acest lucru ni l-au povestit unii copii", a precizat Radhika Coomaraswamy.

De asemenea, oficialul ONU critică şi Armata Siriană Liberă pentru că a pus copiii în pericol. "Pentru prima dată am auzit de copii recrutaţi de Armata Siriană Liberă pentru slujbe medicale, dar tot pe linia frontului", a afirmat Radhika Coomaraswamy.

Suferinţele suportate de copii în Siria sunt neobişnuite chiar şi pentru un conflict, a adăugat reprezentantul ONU. "Suntem cu adevărat şocaţi. Uciderea şi mutilarea copiilor în schimburi de focuri este un lucru cu care ne confruntăm în multe conflicte dar această tortură a copiilor în detenţie, copii cu vârste mai mici de zece ani, este ceva extraordinar, ceva ce nu am văzut în alte locuri", a explicat acesta. Totodată, oficialul ONU a avertizat că, în masacrele recente, au fost executaţi copii sub zece ani, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-25

TAGURI: Siria, ONU, copii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova