2017-01-20 11:55

ULTIMA ORA


Siria pregătește rachete cu focoase chimice la granița cu Turcia

 |  08:38
Siria pregătește rachete cu focoase chimice la granița cu Turcia

Publicaţia turcă Sabah avertizează că armata siriană a desfăşurat de-a lungul frontierei cu Turcia rachete cu rază medie de acţiune Scud, echipate cu focoase chimice, în eventualitatea unei 'intervenţii străine'.

Rachetele siriene au o rază de acţiune de 1300 km, acoperă o mare parte a teritoriului turc, iar 21 de lansatoare de rachete de acest tip au fost desfășurate de-a lungul frontierei cu Turcia din ordinul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Până în prezent, focoasele cu încărcătură chimică erau păstrate în suburbiile Damascului, în depozite secrete ale armatei siriene.

Preşedintele al-Assad a convocat înalta conducere militară a ţării, în noiembrie, pentru a dezbate măsurile de răspuns în cazul unei posibile intervenţii străine în conflictul intern sirian. Una dintre aceste măsuri a fost montarea de focoase chimice pe 600 de rachete Scud, cântărind fiecare câte o tonă.

Trei milioane de măşti de gaze, care au fost deja distribuite forţelor loiale regimului, soldaţilor, poliţiştilor şi membrilor partidului Baas (de guvernământ), au fost trimise Siriei de către Rusia, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-21

TAGURI: Siria, Turcia, recheteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image