2017-01-23 21:01


Situaţia de la Fukushima rămâne gravă. Sistemele de răcire de la patru reactoare sunt în continuare oprite - VIDEO

 |  14:24
Situaţia de la Fukushima rămâne gravă. Sistemele de răcire de la patru reactoare sunt în continuare oprite - VIDEO

Patrureactoare ale centralei de la Fukushima au suferit avarii grave din cauzaopririi sistemelor de răcire, după cutremurul şi tsunamiul devastator din 11martie.

Echipelecompaniei TEPCO depun eforturi din 12 martie pentru a restabili alimentarea cuelectricitate a reactoarelor şi a repune în funcţiune sistemele de răcire.

REACTORUL1: Alimentarea cu electricitate a fost restabilită parţial, joi, în sala decomandă, dar sistemul de răcire este în continuare oprit.

REACTORUL2: Electricitatea este oprită în continuare, iar experţii sunt îngrijoraţi înlegătură cu bazinul de stocare a combustibilului iradiat, întrucât barele decombustibil trebuie să rămână sub apă, pentru a nu emana substanţe radioactiveîn atmosferă.

REACTORUL3: Acest reactor a fost cel mai avariat după o explozie şi un început deincendiu. Alimentarea cu electricitate a fost reluată parţial în sala decomandă, iar compania TEPCO speră să pornească joi pompa care alimenteazăbazinul de stocare a combustibilului.

REACTORUL4: Reactorul este conectat la reţeaua electrică, dar echipamentele sunt încontinuare oprite.

REACTORUL5: Sistemul de răcire funcţionează normal. TEPCO a anunţat că o pompă s-adefectat joi şi că va fi înlocuită rapid.

REACTORUL6: Sistemul de răcire este alimentat cu electricitate şi funcţionează normal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image