2018-12-14 08:13


Situaţia eroilor de la Fukushima: 'Este inevitabil ca unii dintre ei să moară în următoarele săptămâni'

 |  13:44
Situaţia eroilor de la Fukushima: 'Este inevitabil ca unii dintre ei să moară în următoarele săptămâni'
Muncitoriicare lucrează la centrala de la Fukushima pentru a reduce emisiile radioactivese aşteaptă să moară în câteva săptămâni din cauza radiaţiilor, a declarat mamaunuia dintre muncitori, informează Fox News.

Muncitoriidin echipa "Fukushima50", care încearcă să răcească reactoarele centralei nucleare, sunt expuşiîn mod repetat la niveluri radioactive foarte mari.

"Fiulmeu şi colegii lui au discutat şi suntdispuşi să moară, dacă acest lucru este necesar pentru salvarea naţiunii",a declarat mama unui muncitor în vârstă de 32 de ani.

"Mi-aspus că au acceptat cu toţii ideea că probabil vor muri repede din cauzaradiaţiilor foarte mari sau pe termen lung, din cauza cancerului".

Femeianu a putut confirma dacă fiul ei sau alţi muncitori suferă deja de boliprovocate de radiaţii, însă a afirmat că esteinevitabil ca unii dintre ei să moară în următoarele săptămâni sau luni.

"Eiştiu că este imposibil să nu fi fost expuşi la doze mortale de radiaţii",a declarat mama muncitorului.

TokyoElectric Power (TEPCO), operatorul şi proprietarul centralei Fukushima Daiichi,a declarat că muncitorii care lucrează la reactoarele nucleare suntmonitorizaţi în permanenţă de echipe medicale şi că nu au fost detectate semnede boală provocată de radiaţii la aceştia. Săptămâna trecută, trei angajaţi aicentralei Fukushimacare lucrau la reactorul 3 au fost iradiaţi, doi dintre aceştia fiind internaţi,după ce au fost expuşi unui nivel de radiaţii cuprins între 170 şi 180 demilisievert. Angajaţii lucrau într-o clădire care adăposteşte turbina, o zonădistinctă de clădirea reactorului.O expunere la 100milisievert pe o perioadă de un an este considerată ca fiind pragul de la carecreşte riscul de a face cancer ulterior.

Premieruljaponez, Naoto Kan, a afirmat joi că centrala nuclearăavariată Fukushima,din nord-estul Japoniei, trebuie dărâmată, în cadrul unei conversaţii culiderul Partidului Comunist nipon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...