2017-01-18 22:24

ULTIMA ORA


Soţia lui Botiş a câştigat anul trecut de două ori mai mulţi bani decât fostul ministru al Muncii

 |  17:05
Soţia lui Botiş a câştigat anul trecut de două ori mai mulţi bani decât fostul ministru al Muncii
LigiaBotiş, soţia fostului ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş (PDL) a câştigat anultrecut de două ori mai mulţi bani decât soţul său, potrivit celei mai recentedeclaraţii de avere a acestuia, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conformdeclaraţiei de avere a lui Ioan Nelu Botiş, datată 8 iunie 2011, acesta acâştigat, în 2010, suma totală de 63.892 de lei.

Dela Parlamentul României, în calitate de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa,acesta a obţinut 45.183 de lei, iar de la Ministrul Muncii, pe care l-a condusîncepând cu toamna anului trecut, suma de 18.709 de lei.

Înschimb, soţia sa, Ligia Botiş, a câştigat în total 124.096 de lei, de la firmaSC Mobil Construct SRL, de la Universitatea Tehnică din Cluj, cât şi de laAsociaţia "Parteneriat Euroactiv" Bistriţa, unde a lucrat în calitatede expert, situaţie care a dus, de altfel, şi la demisia din funcţia deministru a lui Ioan Nelu Botiş.

Potrivitdocumentului, de la firma SC Mobil Construct SRL Bistriţa, Ligia Botiş aîncasat, ca şi asociat unic, suma de 88.187 de lei, de la Universitatea Tehnicădin Cluj, la care este doctorand, a obţinut 22.200 de lei, iar de la Asociaţia"Parteneriat Euroactiv" Bistriţa suma de 13.709 lei.

Dealtfel, în cursul anului 2010, familia Botiş a reuşit să plătească în avans labănci suma de 42.051 de lei dintr-un credit luat în anul 2006.

Îndeclaraţia de interese, Ioan Nelu Botiş notează că este membru fondator alAsociaţiei "Şansa la demnitate", înfiinţată la sfârşitul anuluitrecut după ce Judecătoria Bistriţa a emis o sentinţă în acest sens.

Cerereade acordare a personalităţii juridice a fost formulată de Alina Căpraru, fostaşefă de cabinet parlamentar a deputatului Ioan Nelu Botiş, care a lucrat,împreună cu soţia sa, Ligia Botiş, ca şi expert în cadrul proiectului"Şansa la demnitate", implementat de Asociaţia "ParteneriatEuroactiv" Bistriţa, asociaţie care avea sediul acasă la Ioan Nelu Botiş.

IoanNelu Botiş a demisionat în 20 aprilie din funcţia de ministru al Muncii, încontextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.El şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este unade onoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image