2017-01-21 06:28

ULTIMA ORA


S&P a retrogradat Societe Generale şi Credit Agricole

 |  11:28
S&P a retrogradat Societe Generale şi Credit Agricole

Ratingurile Societe Generale şi Creditor Agricole au fost retrogradate la nivelul "A" de către Standard & Poor’s(S&P). De asemenea, agenția a scăzut ratingul altor bănci franceze şi a confirmat calificativul BNP Paribas la "AA-".

Societe Generale şi Credit Agricole au fost retrogradate de la nivelul "A+" la "A", cu perspectivă stabilă, iar Caisse des Depots et Consignations de la "AAA" la "AA+".

S&P a confirmat calificativul BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, care a fost menţinut ca şi cel al Credit Logementm la "AA-".

Statele europene au intrat în al treilea an de criză a datoriilor şi încearcă să îşi pună ordine în bugete. "Retrogradarea unora dintre bănci este urmarea retrogradării Franţei", a explicat agenția într-un comunicat.

Societe Generale ar putea să suspende plata dividendelor aferente anului 2011, agenția așteptându-se ca veniturile mai mici din operaţiunile de investment banking să aibă un impact asupra veniturilor operaţionale ale băncii.

"Banca va continua să îşi îmbunătăţească finanţarea structurală şi poziţia lichidităţilor, în cadrul unui plan anunţat la sfârşitul anului trecut", a precizat S&P, la stabilirea ratingului Credit Agricole.

De asemenea, băncile ar putea să îşi asigure necesarul de finanţare din acest an prin plasamente publice şi private, sau obligaţiuni garantate, a adăugat agenția.

"Anticipăm că guvernul francez va sprijini sectorul bancar", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-09

TAGURI: Credit Agricole, rating, S&P, Societe GeneraleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image