2017-01-18 08:19

ULTIMA ORA


SPANIA: Cel puţin zece morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1

 |  23:17
SPANIA: Cel puţin zece morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1

Cel puţin zece persoane au murit, miercuri, în urma unuicutremur cu magnitudinea 5,1 care a provocat panică în oraşul Lorca, situat însud-estul Spaniei, a anunţat Guvernul de la Madrid.

Televiziunile spaniole au prezentatimagini cu clădiri prăbuşite din Lorca, oraş cu 92.700 de locuitori, situat la70 de kilometri sud-vest de Murcia. La scurt timp după producerea cutremurului,clopotniţa unei biserici s-a prăbuşit chiar în faţa camerelor de televiziune.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, a fost resimţit pânăla Madrid, la circa 350 de kilometri nord-vest, şi a avut loc la ora locală18.47 (19.47, ora României), epicentrul fiind localizat în regiunea Lorca.Cutremurul a fost precedat de un prim seism cu magnitudinea 4,4, produs la oralocală 17.05 (18.05, ora României).

Primarul din Lorca a anunţat iniţial şapte decese în urmacutremurului, bilanţul fiind confirmat de preşedinţia Guvernului spaniol,printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. Premierul spaniol, Jose LuisRodriguez Zapatero, a ordonat imediat trimiterea unei unităţi militare deintervenţie pentru a participa la operaţiunile de salvare.

Ministerul de Interne a anunţat că seismul s-asoldat cu pagube materiale grave.

Directorul serviciilor de seismologie spaniole, EmilioCarreno, a afirmat că regiunea Murcia este una dintre zonele cu cel mai ridicatrisc seismic din peninsulă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image