2018-12-12 00:34


Spania își va modifica Constituția

 |  22:26
Spania își va modifica Constituția

Puterea şi opoziţia de la Madrid au căzut de acord să modifice legea fundamentală, pentru a introduce disciplina bugetară în Constituţie, notează Money.ro.

Premierul spaniol Jose Luis Zapatero a anunţat marți un plan de reformare a Constituţiei, deja cerut de Berlin şi de Paris la ultima întâlnire Merkel-Sarkozy. Acesta a cerut tuturor partidelor politice să adopte planul până la 20 noiembrie.

"Această iniţiativă are aceeaşi menire ca şi celelalte. Reafirmă şi întăreşte angajamentul nostru pentru procesul de consolidare a uniunii monetare. În acelaşi timp este un pas important spre întărirea încrederii pe termen scurt şi lung în economia Spaniei" a spus Zapatero. “Noile reglementări ne permit şi controlul deficitului bugetar, şi pe cel al datoriei”, a mai spus premierul de la Madrid. Principala modificare a Constituţiei se referă la cunoscuta regulă “de aur” a stabilităţii bugetare: limita de deficit să fie trecută în Constituţie. Pentru a fi adoptată, modificarea constituţională are nevoie de acordul a trei cincimi din numărul total de parlamentari din cele două camere. La întâlnirea Merkel-Sarkozy de săptămâna trecută, cei doi lideri ai eurozonei au cerut, printre altele, tuturor celor 17 membre introducerea disciplinei bugetare în legislaţiile naţionale. În timp ce în Franţa încă se discută despre necesitatea introducerii regulii “de aur” în lege, Germania are deja introdus în Constituţie principiul controlului deficitelor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...