2018-12-14 01:03


Spionii afgani ştiau unde se află bin Laden din 2007

 |  13:00
Spionii afgani ştiau unde se află bin Laden din 2007

Fostul şef al serviciilor de spionaj din Afganistan, Amrullah Saleh, a declarat că ascunzătorile din Pakistan ale lui Osama Bin Laden fuseseră descoperite de reţeaua sa de spioni încă din 2007, informează CNN.

Deşi aveau informaţii despre locurile în care membrii reţelei al-Qaida se ascundeau în Pakistan încă de acum patru ani, spionii afgani nu au putut să-l convingă pe preşedintele de atunci al ţării, Perverz Musharraf, să intervină. Saleh a declarat că au fost luate la rând toate satele pentru recrutarea informatorilor şi astfel s-a concluzionat că bin Laden nu era în zonele tribale ale Pakistanului. Treptat, informaţiile obţinute de serviciile afgane de spionaj au condus spre oraşul Manshera, din apropiere de locul unde până la urma bin Laden a fost descoperit.

Osama ben Laden a fost ucis la începutul lunii mai în locuinţa sa de la Abbottabad, în Pakistan, în urma unei operaţiuni a trupelor speciale americane. Saleh a demisionat din fruntea spionajului anul trecut, în urma unor dezacorduri cu preşedintele Karzai pe care îl acuză că este "prea moale" şi "prea deschis către inamic", mai precizează CNN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...