2017-01-17 00:10

ULTIMA ORA


Standard and Poor's ar putea scădea notele ţărilor europene cu AAA

 |  07:34
Standard and Poor's ar putea scădea notele ţărilor europene cu AAA

Ratingul ţărilor europene ce beneficiază în prezent de triplu A, cea mai bună notă posibilă, ar putea fi plasat sub perspectivă negativă de către Standard and Poor's (S&P). Agenția se pregătea, luni seară, de o asemenea decizie.

Notele AAA ar putea fi plasate sub 'supraveghere negativă' și coborâte cu o treaptă la AA+, în termen de 90 de zile, pentru Germania, Franţa, Austria, Luxemburg, Finlanda şi Olanda. Agravarea crizei economice şi politice în zona euro reprezintă principalul argument al agenției pentru această decizie. În cazul Germaniei, S&P este preocupată de impactul potenţial al ceea ce ea vede ca o agravare a problemelor monetare, financiare şi politice ale Uniunii Europene.

În ceea ce privește Franța, agenţia de rating  a declarat, luni, că nota de solvabilitate ar putea fi coborâtă cu 'două trepte'. Din cele şase ţări ale zonei euro ameninţate că îşi vor pierde 'AAA', Franţa este singura pentru care agenţia are în vedere o retrogradare cu două trepte.  Germania și Franța, 'în deplină solidaritate, confirma disponibilitatea lor de a lua toate deciziile necesare' pentru 'a asigura stabilitatea zonei euro', potrivit unui comunicat comun emis de Paris și Berlin. 'Franţa şi Germania iau notă de perspectiva de reexaminare de către Standard and Poor's a ratingului mai multor state membre ale zonei euro', se precizează în acest comunicat, difuzat de preşedinţia franceza luni seară, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-30

TAGURI: S&P, rating, Germania, FranțaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image