2018-10-20 03:04


Standard and Poors retrogradează Belgia

 |  12:21
Standard and Poors retrogradează Belgia

Datorită temerilor că Guvernul belgian, deja foarte îndatorat, ar putea fi nevoit să intervină din nou pentru susţinerea sectorului său financiar, agenţia de evaluare Standard and Poors(S&P) a scăzut ratingul Belgiei la 'AA' de la 'AA+'.

Într-un context de 'incertitudine politică' ce afectează credibilitatea Belgiei pe pieţele financiare, S&P se teme că 'dificultăţile din sectorul financiar' necesită o susţinere mai semnificativă din partea Guvernului, ceea ce va spori datoria publică deja foarte ridicată a ţării.

Economia belgiană deși 'printre cele mai deschise din zona euro', a devenit 'vulnerabilă în faţa oricărei scăderi a cererii externe', calificativul 'AA' fiind însoţit de o perspectivă negativă.

Agenția consideră că datoria publică a Belgiei ar putea depăşi 100% din PIB până la sfârşitul lui 2011, dacă Guvernul va sprijini din nou sectorul bancar, aşa cum a procedat în 2008.

Deși Guvernul belgian a lansat joi un apel populaţiei să achiziţioneze titluri de stat, S&P critică lipsa de inițiativă a autorităților de a recurge la reforme structurale de anvergură, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: S&P, Belgia, rating
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...