2016-10-28 11:49

ULTIMA ORA


Standard and Poor's retrogradează Italia

 |  07:02
Standard and Poor's retrogradează Italia

Nota solvabilității Italiei a fost redusă luni cu o treaptă, de la 'A+' la 'A', de către agenția americană de rating Standard and Poor's.

Un comunicat al agenției arată că acestă decizie se bazează pe „fragilitatea coaliției aflate la putere și divergențele politice din parlament” care „vor continua probabil să limiteze capacitatea statului de a răspunde în mod decisiv unui mediu macroeconomic dificil pe plan intern si extern” ceea ce are ca rezultat „diminuarea perspectivelor de creștere economică a Italiei”.

Conform Standard and Poor's Italia rămâne în categoria emitenților de obligațiuni solide, dar susceptibile de a fi afectate de variațiile situației economice, iar „principalii determinați ai reducerii” notei italiene i-au reprezentat criteriile legate de „factorii politici” și volumul datoriei publice, potrivit Agerpres.

Încă din octombrie 2006 Italia era notata cu 'A+' de Standard and Poor's.

De asemenea, agenția de rating Moody's intentionează să scadă ratingul Italiei și a anunțat vineri că analizează situația pentru a lua o decizie în „lunile urmatoare".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-08

TAGURI: Standard and Poor's , Italia, retrogradare, ratingComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

TURUL ITALIEI. Centenarul Il Giro, dedicat marilor campioni din Peninsulă Anul viitor Turul Italiei sărbătoreşte 100 de ani, iar organizatorii celebrei competiţii din... 26 Oct 2016 | (0)
UPDATE Două cutremure puternice în Italia Un seism cu magnitudinea de 5,4 s-a produs miercuri seara, în Italia, în regiunea Umbria,... 26 Oct 2016 | (0)