2017-01-21 04:07

ULTIMA ORA


Standard and Poor's scade ratingul băncilor din SUA

 |  07:29
Standard and Poor's scade ratingul băncilor din SUA

Odată cu reevaluarea ratingului primelor 37 de bănci din lume, Standard and Poor's(S&P) a coborât marţi nota celor mai mari bănci americane, aplicând noile criterii de evaluare. S&P a explicat că 'a revizuit notele celor mai mari 37 de instituţii financiare din lume, prin aplicarea noilor criterii de rating pentru bănci', publicate la 9 noiembrie.

Ratingurile Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup şi Wells Fargo au fost scăzute.

Potrivit S&P, notele băncilor plasate sub supraveghere 'vor fi din nou evaluate în termen de 90 de zile'. Majoritatea notelor acordate băncilor europene au rămas neschimbate.

De asemenea, au primit note scăzute Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), cu A+ faţă de AA-, Barclays şi UBS, cu A faţă de A+.

Pentru a se ţine cont de sprijinul guvernamental care diminuează posibilitatea falimentului, băncile cu capital de stat din China au primit note majorate. Bank of China şi China Construction Bank au în prezent A faţă de A-.

Cel mai târziu la 15 decembrie, S&P va da publicităţii lista modificărilor pentru băncile mai puţin importante în funcţie de apartenenţa geografică, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-05

TAGURI: S&P, SUA, rating, bănciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image