2018-12-11 08:54


Stare de urgenţă la New York înainte de sosirea uraganului

 |  07:20
Stare de urgenţă la New York înainte de sosirea uraganului

Starea de urgenţă a fost declarată pe întreg teritoriul statului New York de către guvernatorul Andrew Cuomo. Locuitorii se pregăteau joi să înfrunte uraganul Irene facându-și stocuri de produse de primă necesitate. 

În New Jersey autorităţile au ordonat evacuarea mai multor sute de mii de persoane în zona Cap May cu scopul de a asigura o mai bună coordonare a serviciilor de urgenţă. Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg,  nu a exclus posibilitatea ca anumite zone de coastă să fie evacuate în întregime, în special Coney Island şi Manhattan Beach în  Brooklyn, Far Rockaway şi Broad Channel în Queens, precum şi alte sectoare de coastă din Staten Island. Acesta a declarat că zgârie-norii din New York nu vor fie ameninţaţi. Dacă vor cădea ploi torenţiale pe un sol deja plin de apă după săptămâni de ploaie va exista risc mare de inundaţii şi căderile de arbori.

Uraganul Irene care a provocat până în prezent moartea cinci perosane în Caraibe, va lovi joi insulele Bahamas. Situată la circa 1.000 de kilometri de Carolina de Nord, furtuna se îndreaptă momentan spre Coasta de Est a Statelor Unite pe care ar putea să o atingă sâmbătă. Irene este un uragan din categoria 3 pe scara Saffir-Simpson și aduce vânturi de peste 185 de kilometri la oră. Centrul american pentru uragane, cu sediul la Miami, a anunţat joi că Irene este pe cale de a se intensifica. Ultimul uragan care s-a abătut asupra New Yorkului a fost Gloria, în 1985.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...