2019-03-25 03:51


Startul fals s-a datorat anxietăţii, a declarat Bolt

 |  20:37
Startul fals s-a datorat anxietăţii, a declarat Bolt

Sprinterul jamaican Usan Bolt a dat o explicaţie privitoare la startul fals din finala probei de 100 m din cadrul Campionatelor mondiale de atletism de la Daegu (Coreea de Sud), apreciind că nefericitul episod s-a datorat “anxietăţii'”.

După ce a cucerit titlul mondial la 200 m, sâmbătă, la aproape o săptămână de la incident, Usain Bolt a spus: 'În serie şi în semifinalele de la 100 m, luasem starturi bune, cum aţi putut vedea. Am muncit din greu pe acest aspect tehnic în sezonul actual. Mă simţeam bine, eram cu adevărat pregătit. Îmi spuneam înainte de startul finalei: 'Hai, hai!'. Cred că am fost năpădit de anxietate. Am auzit 'pe locuri', comanda starterului, şi, o secundă după aceea, jur că am auzit pe cineva spunând 'pleacă, pleacă!'.

Întrebat de ziarişti ce a reţinut din această experienţă negativă, cvadruplul, de acum, campion mondial a precizat: 'Am fost dezamăgit şi persist în a spune că a fost greşeala mea. Oricine poate comite starturi false. Eram în mare formă, dar nu am profitat de ea. Data viitoare, voi încerca doar să rămân relaxat şi să profit de moment. Problema este nu să spui: 'da, trebuie să schimbăm regula', ci să nu uiţi. Trebuie să asculţi de starter, aşa cum ne-au învăţat antrenorii şi să nu anticipezi startul'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-25

TAGURI: atletism, bolt
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...