2016-10-25 02:57

ULTIMA ORA


Statele Unite vor să vândă Turciei elicoptere de atac

 |  12:55
Statele Unite vor să vândă Turciei elicoptere de atac

În condiţiile în care Ankara a încheiat recent o vastă operaţiune împotriva rebelilor kurzi ai PKK, Pentagonul a anunţat, vineri, că intenţionează să vândă Turciei trei elicoptere de atac AH-1 Super Cobra, cu 111 milioane de dolari. Lansată ca reacţie la moartea a 24 de soldaţi în atacuri comise săptămâna trecută de Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK), la graniţa cu Irakul, operaţiunea desfăşurată de armata turcă în sud-estul ţării a luat sfârşit joi. Congresul SUA a fost informat de Pentagon, conform legislaţiei americane, privitor la tranzacţia pe care intenționează să o realizeze cu Ankara.

Cu banii obţinuţi din vânzarea celor cele trei elicoptere şi piesele de schimb, US Marine Corps doreşte să achiziţioneze noi echipamente aeriene, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-21

TAGURI: elicoptere, Turcia, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

TURCIA. Arestările continuă Autorităţile turce au reţinut miercuri 55 persoane din cadrul armatei şi serviciului de... 05 Oct 2016 | (0)
Bashar al Assad acuză Israelul și Turcia Bashar al-Assad, președintele contestat al Siriei dar susținut de Moscova, a acordat un interviu... 18 Oct 2016 | (2)