2017-01-21 08:16

ULTIMA ORA


STENOGRAME ÎN DOSARUL PORTUL CONSTANŢA: Blejnar, invocat într-o discuţie între doi inculpaţi

 |  14:15
STENOGRAME ÎN DOSARUL PORTUL CONSTANŢA: Blejnar, invocat într-o discuţie între doi inculpaţi
Numele şefului ANAF Sorin Blejnar este invocatîntr-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţape tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţionalorganizat", din cauza "disidenţelor interne", susţinanchetatorii.

Discuţia a avut loc în 24.12.2010, întreTudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L.Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa SudAgigea.

Înacest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal ConstanţaSud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar "acolo", "pe 26".

"Înperioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedinteleaNAF Sorin Blejnar, s-au găsit în SUA", notează anchetatorii.

Prezentămintegral discuţia dintre Tudoran Dragoş Iulian şi Liviu Bratu pe acest subiect:

"T.D.I.:Mă. Ideea e că îşi joacă o carte ăsta (n.r. - CADÎR SUNAI). Cică nu se mai facerestructurarea că au primit aviz negativ de la Justiţie a doua oară.(...)

T.D.I.:Şi acum el zice "măi, nu, eu m-am săturat de toate frecuşurile astea, nuştiu ce, eu vreau să mă retrag".

T.D.I.:(…) Face toată chestia asta ca să-şi păstreze postul.

B.L.:Să-şi păstreze funcţia.

T.D.I.:Că n-a fost bine… A fost bine, se putea şi mai bine, nu ştiu ce tot zicea elacolo, vrea să se retragă şi din Container Clearance Services şi Dolce Vita,ştii?

(...)

Darsă rămână el, să facă el aici. Cred. Asta vreau, ştii? Adică să ne rupem cumva,ştii?

(...)

Căs-a săturat de toate frecuşurile astea, că el încearcă să facă ceva şi că einterpretat greşit, că are nu ştiu ce război cu nu ştiu cine şi... Înţelegi?N-a zis nimic de Brigadă.

B.L.:OK. Vorbesc eu şi cu Jupânu', acolo.

T.D.I.:Da.

B.l.:Dacă avem acceptul, îl sunăm pe ăla, peste mări.

(...)

B.L.:Ce a zis, că se întâlneşte cu ăstălaltul?

T.D.I.:Ţi-am zis, nu, se întâlneşte şi cu, ă, cu Sorin şi cu….

B.L.:Cine se întâlnesc?

T.D.I.:Cowboy-ul (n.n. - DURBAC LIVIU) se întâlneşte cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR)acolo?

B.L.:Da, da.

T.D.I.:A! A plecat şi Sorin colo?

B.L.:Da, pe 26, nu ştiu cât zicea."

Înacest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL MirceaBanias este cercetat în stare de libertate, având interdicţie de a părăsi ţara.

TudoranDragoş Iulian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formăcontinuată şi dare de mită.

LiviuBratu este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

DurbacLiviu Adrian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţionalorganizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Însarcina lui Sunai Cadîr, director al Direcţia Regională de Accize şi OperaţiuniVamale (DRAOV) Constanţa, s-a reţinut infracţiunea de iniţiere sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formăa unui astfel de grup.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image