2018-12-12 00:34


Steve Jobs a demisionat din functia de CEO al Apple

 |  09:29
Steve Jobs a demisionat din functia de CEO al Apple

Steve Jobs, președintele și fondatoarul Apple, a demisionat miercuri din funcţia de director general afirmând că va continua să joace un rol activ. 

Gestul fondatoarului Apple pare să fie motivat de probleme medicale. Directorul operaţional al Apple, Tim Cook, a fost numit director general al companiei. „Am spus întotdeauna că, dacă va veni vreodată ziua în care nu îmi voi mai putea îndeplini obligaţiile determinate de funcţia de director general al Apple, voi fi primul care vă va informa. Din păcate această zi a venit”, se arată într-o scrisoare adresată oficială adresată companiei, informează Agerpres. Steve Jobs a fost văzut mult timp ca un pionier al industriei high tech, însă în ultima perioadă starea sa de sănătate a devenit un motiv de îngrijorare pentru investitorii Apple.

Începând cu luna august, Apple a devenit cea mai valoroasă companie din America, depăşind Exxon Mobil. Miercuri, la închiderea bursei, valoarea de piaţă a companiei atingea 349 miliarde de dolari, puţin în urma Exonn Mobil, evaluată la 358 miliarde de dolari.

Demisia lui Steve Jobs a scăzut acţiunile Apple cu 5,4%.

Steve Jobs va continua să servească Apple în calitate de președinte al consiliului de administrație.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...