2018-07-22 09:49


Străinii care stau ilegal în ţara noastră, depistaţi mai uşor

 |  15:11
Străinii care stau ilegal în ţara noastră, depistaţi mai uşor

Cetăţenii străini care stau ilegal în România vor putea fi depistaţi pe stradă, în hoteluri sau la firmele unde aceştia lucrează, cu ajutorul unor terminale mobile care le verifică pe loc documentele în baza de date a Oficiului Român pentru Imigrări (ORI).

“Componenta de mobilitate este o aplicaţie care va rula pe echipamente mobile, pe nişte terminale care permit citirea documentelor cu CIP sau a documentelor obişnuite, fără CIP. Cetăţenii vor putea fi verificaţi în cadrul acestei aplicaţii, cu terminalul, exact acolo unde sunt depistaţi şi unde prezintă documentul, respectiv pe stradă, în hotel sau în altă parte”, a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, Bogdan Moruţ, şeful Centrului de Calcul din cadrul ORI.

Echipamentele şi aplicaţiile software vor fi funcţionale în maximum un an prin intermediul unui programul pe care Oficiul Român pentru Imigrări l-a lansat - 'Modernizarea şi integrarea aplicaţiilor software din cadrul ORI prin optimizarea SIMS', un program finanţat din fonduri europene.

ORI a depistat, în anul 2011, 412 cetăţeni străini care stăteau ilegal în România şi care au fost repatriaţi în ţările de origine. Cei mai mulţi proveneau din R. Moldova şi Turcia. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Român pentru Imigrări, în România sunt 30.000 de cetăţeni străini proveniţi din state ale Uniunii Europene şi 60.000 veniţi din state terţe, conform AgerPres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-30

TAGURI: straini, ilegal, depistati

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova