2017-01-17 11:07

ULTIMA ORA


Studenţii din Timişoara care au ucis şi tranşat un bărbat, condamnaţi definitiv la 20 de ani de închisoare

 |  13:20
Studenţii din Timişoara care au ucis şi tranşat un bărbat, condamnaţi definitiv la 20 de ani de închisoare
Instanţasupremă i-a condamnat miercuri definitiv pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea, ceidoi studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara care au ucis şi tranşat unbărbat, la 20 de ani de închisoare cu executare.

Judecătoriiinstanţei supreme au încheiat marţi dezbaterile în recursul făcut de CarmenBejan şi Sergiu Florea împotriva deciziei Curţii de Apel Timişoara care i-acondamnat la 20 de ani de închisoare cu executare.

Sentinţaa fost pronunţată miercuri, instanţa supremă respingând recursurile celor doistudenţi, astfel că aceştia rămân cu condamnarea primită la Curtea de ApelTimişoara.

În20 ianuarie, Curtea de Apel Timişoara i-a condamnat pe Carmen Bejan şi SergiuFlorea la 20 de ani de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Timiş îicondamnase la 16 ani de detenţie. Totodată, instanţa i-a obligat pe aceştia săplătească familiei victimei despăgubiri materiale de 20.000 de euro.

Învara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşinăaflată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara.

SergiuFlorea şi Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani şi studenţi laUniversitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi în 2 august 2009.

SergiuFlorea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentrucomplicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studentaarestată a fost schimbată în omor. Totodată, cei doi au fost supuşi uneiexpertize psihologice la Institutul de Medicină Legală "MinaMinovici", care să ateste dacă au avut sau nu discernământ în momentul încare au comis crima.

SergiuFlorea şi Carmen Bejan au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2009,pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, ultima încadrare făcândreferire la faptul că cei doi l-au tranşat pe bărbatul pe care l-au ucis.Tribunalul Timiş a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi.

Totodată,Florea a fost transferat din arestul Poliţiei Timiş la Penitenciarul dinTimişoara, iar Carmen Bejan a fost transferată la Penitenciarul de MaximăSiguranţă Arad.

Înmai 2010, cei doi tineri au fost condamnaţi de Tribunalul Timiş la câte 16 anide închisoare cu executare, sentinţa fiind atacată cu recurs, care s-a judecatla Curtea de Apel Timişoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image