2016-10-24 08:28

ULTIMA ORA


Studenţii greci au pătruns în televiziunea publică

 |  09:10
Studenţii greci au pătruns în televiziunea publică

Mai mulți studenţi greci au pătruns duminică seară pe platoul buletinului informativ al televiziunii publice întrerupând emisiunea.

„A existat o ocupare a postului de televiziune publică NET şi depunem eforturi pentru restabilirea situaţiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Elias Mossialos. Acesta a adăugat că „este vorba despre studenţi. Nu este o problemă a postului public”.

În acelaşi timp în centrul Atenei, forțele de ordine foloseau gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care protestau în apropierea parlamentului. În Piaţa Syntagma, locul tradiţional al mişcarării „indignaţilor”, s-au adunat circa 2.000 de persoane pentru a luat parte la protestul împotriva guvernului, potrivit Agerpres.

Nu este singura dată când studenții greci au pătruns în televiziunea publică pentru a protesta. Un incident asemănător s-a produs în decembrie 2008 când un adolescent de 15 ani a fost împuşcat de poliţie. Odată ajunși în platou tinerii au încercat să transmită către telespectatori mesajul: „Încetaţi să priviţi la televizor şi coborâţi în stradă.” Protestatarii militează împotriva unei taxe controversate impuse salariaţilor, a reducerii pensiilor şi creşterii TVA.

Incidentele au avut loc în timp ce ministrul grec de Finanţe se află la Washignton pentru obținerea unor împrumuturi în scopul evitării intrării în incapacitate de plată, informează .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-17

TAGURI: Grecia, proteste, televiziuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Abhazia. Explozie la televiziune Un individ s-a aruncat în aer în incinta televiziunii de stat din regiunea separatistă... 17 Oct 2016 | (0)
Un individ s-a aruncat în aer în incinta unei televiziuni publice din Georgia Un individ s-a aruncat în aer în incinta televiziunii publice din Abhazia, Georgia, potrivit unui... 17 Oct 2016 | (0)