2016-12-09 07:50

ULTIMA ORA


Studenţii greci au pătruns în televiziunea publică

 |  09:10
Studenţii greci au pătruns în televiziunea publică

Mai mulți studenţi greci au pătruns duminică seară pe platoul buletinului informativ al televiziunii publice întrerupând emisiunea.

„A existat o ocupare a postului de televiziune publică NET şi depunem eforturi pentru restabilirea situaţiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Elias Mossialos. Acesta a adăugat că „este vorba despre studenţi. Nu este o problemă a postului public”.

În acelaşi timp în centrul Atenei, forțele de ordine foloseau gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care protestau în apropierea parlamentului. În Piaţa Syntagma, locul tradiţional al mişcarării „indignaţilor”, s-au adunat circa 2.000 de persoane pentru a luat parte la protestul împotriva guvernului, potrivit Agerpres.

Nu este singura dată când studenții greci au pătruns în televiziunea publică pentru a protesta. Un incident asemănător s-a produs în decembrie 2008 când un adolescent de 15 ani a fost împuşcat de poliţie. Odată ajunși în platou tinerii au încercat să transmită către telespectatori mesajul: „Încetaţi să priviţi la televizor şi coborâţi în stradă.” Protestatarii militează împotriva unei taxe controversate impuse salariaţilor, a reducerii pensiilor şi creşterii TVA.

Incidentele au avut loc în timp ce ministrul grec de Finanţe se află la Washignton pentru obținerea unor împrumuturi în scopul evitării intrării în incapacitate de plată, informează .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-17

TAGURI: Grecia, proteste, televiziuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Dacian Cioloș și Mihai Gâdea, războiul declarațiilor în platoul de televiziune Dacian Cioloș și-a explicat acuzațiile că Antena 3 este o ”mocirlă” și că trebuie... 06 Dec 2016 | (3)
Proteste la Chișinău faţă de organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale Sute de persoane protestează, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul... 20 Noi 2016 | (0)