2018-12-16 05:40


Studenții protestează față de condițiile Work and Travel

 |  11:36
Studenții protestează față de condițiile Work and Travel

Sute de studenți de diferite naționalități, inclusiv români, au protestat miercuri la o fabrică de împachetat ciocolată în Hershey (Statele Unite), faţă de programul Work and Travel. Aceștia acuză faptul că au fost transformaţi în forţă de muncă ieftină, deși programul ar fi trebuit să fie un schimb cultural.

Work and Travel este un program înfiinţat de Departamentul de Stat, care le permite studenților să lucreze şi să călătorească în Statele Unite timp de două luni. Studenții susţin că programul prevede schimbul cultural. Aceștia doreau să îşi exerseze engleza, să afle cum este viaţa în Statele Unite şi să câştige nişte bani.

Circa 400 de studenţi au fost trimişi să muncească la ridicat cutii grele şi împachetat dulciuri la o linie de producţie rapidă. Mulţi dintre ei au fost nevoiţi să facă ture de noapte. Aceștia susţin că după deducerea taxelor asociate programului şi după achitarea chiriei, nu reuşesc să-şi acopere cheltuielile efectuate în ţările de origine pentru obţinerea vizelor, informează TVR.

Studenții au fost dezamăgiți de experienţa lor în societatea americană care este foarte diferită faţă de ce se aşteptau. "Nu există niciun schimb cultural, niciunul", a declarat Zhao Huijiao, în vârstă de 20 de ani, student la relaţii internaţionale şi originar din Dalien, China. "Este doar muncă, muncă mai rapidă, muncă", a adăugat acesta.

Departamentul de Stat al SUA aduce sezonier, prin intermediul acestui program, câteva mii de studenţi străini în Statele Unite. Programul a fost foarte apreciat pentru faptul că le-a oferit unor studenţi din ţări îndepărtate şansa de a cunoaște societatea americană, de a învăța lucruri noi.

În ultima perioadă, programul şi-a atras critici datorită salariilor mici şi condiţiilor de muncă neaşteptat de dificile.

Autoritățile americane au promis ca vor investiga cazul companiei de dulciuri și vor clarifica situația.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...