2017-01-23 02:32


SUA acuzate de ingerință în treburile interne ale Sloveniei

 |  07:37
SUA acuzate de ingerință în treburile interne ale Sloveniei

Joseph Mussomeli, ambasadorul Statelor Unite la Ljubljana, a fost acuzat joi, de către autorităţile slovene, în urma întrevederilor acestuia cu reprezentanţi ai partidelor susceptibile să participe la formarea unei coaliții de guvernare, de amestec în treburile interne ale țării.

'Guvernele nu sunt formate de către ambasadori din străinătate sau de către alţi reprezentanţi străini. Poporului şi partidelor politice din Slovenia le revine această datorie', a declarat preşedintele sloven, Danilo Turk. Joseph Mussomeli s-a întâlnit cu lideri parlamentari cărora le-a propus medierea sa în negocierile pentru alcătuirea unui guvern de coaliţie, potrivit presei de la Ljubljana.

'Ar fi bine dacă o coaliţie ar fi formată astfel încât să reprezinte cea mai mare parte, dacă nu totalitatea slovenilor', a afirmat miercuri Mussomeli.

Un responsabil din cadrul Ministerului sloven de Externe l-a contactat pe ambasadorul american și l-a atenţionat că autorităţile de la Ljubljana 'nu sunt de acord cu comportamentul său în ce priveşte negocierile pentru alcătuirea unei coaliţii', a explicat joi ministrul sloven de Externe, Samuel Zbogar. La o lună după victoria surprinzătoare a partidului de centru-stânga 'Slovenia pozitivă', în alegerile parlamentare, cu 28,5% din voturi, preşedintele Danilo Turk i-a cerut joi miliardarului Zoran Jankovic, primarul de centru-stânga al capitalei Ljubljana, să formeze un guvern, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: Joseph_Mussomeli, Slovenia, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image