2017-01-16 17:45

ULTIMA ORA


SUA ar putea vinde bombe teleghidate către Emiratele Arabe

 |  11:17
SUA ar putea vinde bombe teleghidate către Emiratele Arabe

În condiţiile în care tensiunile cu Iranul s-au intensificat pe tema programului său nuclear, guvernul american ar putea vinde în curând un număr mare de bombe teleghidate de mare precizie către Emiratele Arabe Unite (EAU), a precizat joi seara o sursă apropiată sectorului vânzărilor de arme. Pe lângă alte contracte privind vânzarea de arme către Emiratele Arabe Unite, cum ar fi cele 500 de rachete aer-sol despre care parlamentarii americani au fost informaţi în septembrie, Pentagonul are în vedere o vânzare semnificativă de muniţii produse de Boeing Co.

Prin vânzarea de bombe 'bunker-buster' fabricate de Boeing, dar şi a altor muniţii, SUA încearcă să-și întărească coaliţia regională împotriva Iranului și să mențină o alianță cheie cu EAU.

Washingtonul intenţionează să vândă 4.900 de aşa-numite 'bombe inteligente' ce ar extinde capacităţile forţelor aeriene ale EAU de a distruge construcţii ţintă, precum buncăre şi tuneluri unde se bănuieşte că Iranul ar dezvolta arme nucleare sau alt gen de armament.

Până în acest moment, reprezentanții Pentagonului nu au făcut nicio declaraţie oficială în legătură cu acest subiect, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-27

TAGURI: SUA, Emiratele Arabe, bombeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image