2017-01-18 04:00

ULTIMA ORA


SUA au decis expulzarea consulului venezuelean

 |  08:39
SUA au decis expulzarea consulului venezuelean

Un oficial de la Washington a anunțat că Statele Unite l-au declarat persona non grata pe consulul venezuelean la Miami şi au ordonat expulzarea acestuia de pe teritoriul american.

Consulul venezuelean a primit vineri notificarea privind această decizie şi are termen până marţi pentru a părăsi SUA, fără nicio explicaţie oferită în legătură cu hotărârea în cauză.

Cu toate acestea, Acosta Noguera a fost recent prezentată în cadrul unui documentar, la postul hispanofon de televiziune Univision, ca fiind complice într-un presupus proiect iranian pentru comiterea de atentate pe teritoriul american. Filmul a fost catalogat, în luna decembrie, drept 'foarte îngrijorător' de către Departamentul de Stat al SUA.

Documentarul vorbește despre participarea consulului venezuelean la un presupus complot atunci când ocupa funcţia de al doilea secretar al ambasadei venezuelene de la Ciudad de Mexico, în 2007.  Centralele nucleare şi Aeroportul Kennedy din New York erau considerate ținte ale eventualelor atentate, ce ar fi fost probabil însoţite de atacuri informatice asupra site-urilor vitale pentru securitatea Statelor Unite.

Expulzarea consulului venezuelean intervine după ce Mahmoud Ahmadinejad a părăsit duminică dimineaţă Teheranul pentru un turneu de cinci zile în Venezuela, Nicaragua, Cuba şi Ecuador, cu scopul de a întări legăturile Iranului cu aceste ţări, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: Acosta Noguera , expulzare, consul, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image