2018-12-17 10:32


SUA avertizează Kenya asupra unui posibil atentat

 |  12:58
SUA avertizează Kenya asupra unui posibil atentat

Statele Unite au avertizat din nou Kenya în privinţa unei ameninţări “iminente” de atentat, de această dată în Mombasa, oraş de coastă, foarte frecventat de turişti, cu recomandarea ca “personalul său administrativ” să părăsească localitatea, a informat sâmbătă ambasada americană de la Nairobi.

“Ambasada americană din Kenya a primit informaţii despre o ameninţare iminentă de atac terorist la Mombasa”, arată reprezentanţa diplomatică într-un mesaj adresat cetăţenilor americani din Kenya. “Toate deplasările reprezentanţilor guvernamentali americani la Mombasa se suspendă până la 1 iulie. Tot personalul administrativ american trebuie să părăsească oraşul Mombasa”, adaugă ambasada.

Avertizarea intervine în contextul în care poliţia kenyană a informat că a reţinut doi iranieni suspectaţi de activităţi teroriste. Unul a fost arestat miercuri la Nairobi şi celălalt, joi, la Mombasa. Potrivit şefului poliţiei de coastă, Aggrey Adoli, interogarea lor a dus la descoperirea a doi săculeţi de iută cu produse chimice care, conform poliţiei, “servesc la fabricarea de explozivi”.

Ambasada americană a emis deja câteva avertismente de acest fel în privinţa Kenyei, după ce armata kenyană a intrat în sudul Somaliei în căutarea islamiştilor shabab şi după ce aceştia, integraţi de curând în Al-Qaida, au ameninţat că vor răspunde cu represalii în Kenya. În ultimele luni au avut loc în capitala kenyană şi la Mombasa mai multe atacuri, atribuite de Nairobi islamiştilor shabab, dar care nu au fost revendicate de grupul islamist. La sfârşitul lunii mai, o explozie într-un centru comercial din Nairobi s-a soldat cu un mort şi peste 30 de răniţi.

Americanii se tem însă, ca şi alte organisme de combatere a terorismului, de un atac de mai mare amploare în ţara africană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: SUA, Kenya, terorism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...