2018-12-15 16:32


SUA eliberează deţinuţi de mare risc în Afganistan pentru a reduce violenţele

 |  09:30
SUA eliberează deţinuţi de mare risc în Afganistan pentru a reduce violenţele

Statele Unite eliberează de mai mulţi ani deţinuţi "de mare risc" în Afganistan, în cadrul unui acord încheiat cu grupări insurgente pentru a preveni apariţia conflictelor, relatează Washington Post.

Acordul este riscant dar deţinuţii eliberaţi trebuie să se angajeze să renunţe la violenţă, conform unor oficiali americani care s-au exprimat sub protecţia anonimatului, citaţi de cotidian în ediţia de luni, scrie Mediafax..

"Toată lumea este de acord pentru a spune că aceştia sunt oameni periculoşi. Dar beneficiile compensează riscurile", a declarat un oficial american, făcând referire la acord, aplicat la centrul de detenţie Parwan, o închisoare americană de la baza aeriană Bagram.

Eliberările, al căror număr nu este precizat, vizează să ofere câştiguri tactice (reducerea violenţelor) pentru forţele coaliţiei, dar nu fac parte dintr-un acord global cu talibanii, adaugă publicaţia.

Procedurile de eliberare încep prin discuţii între oficiali militari americani şi lideri insurgenţi, care promit să reducă violenţele în districtul lor dacă anumiţi rebeli sunt eliberaţi.

"Căutăm deţinuţii care au o influenţă asupra altor insurgenţi, indivizi a căror eliberare ar putea aduce calmul într-o regiune întreagă", a declarat un oficial american pentru Washington Post.

"În aceste cazuri, beneficiile unei eliberări pot compensa motivele unei detenţii", a adăugat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

TAGURI: detinuti, afganistan, violente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...