2017-01-18 10:07

ULTIMA ORA


SUA iau în calcul reducerea prezenţei militare în Europa

 |  11:09
SUA iau în calcul reducerea prezenţei militare în Europa

Strategia de apărare a SUA prezentată săptămâna trecută ar putea să se traducă printr-o reducere a numărului unităţilor de luptă amplasate în Europa, a sugerat, luni, Julianne Smith, directoarea pentru politica europeană şi NATO în cadrul Departamentului Apărării.

Responsabilul din cadrul Pentagonului a afirmat că oficial nu s-a întreprins nimic, orice decizie fiind legată de negocierile pe tema bugetului, a cărui nouă variantă este prevăzută să fie prezentată la 6 februarie.

'Există patru brigăzi de luptă staţionate în Europa, dar grosul acestora se află în altă parte. De aproximativ zece ani, două dintre aceste brigăzi de luptă sunt în Afganistan', a afirmat Smith, care a subliniat că 'problema care se pune este de a identifica unde vor fi retrase'.

Conform cifrelor furnizate de Pentagon la 30 septembrie 2011, dintre cei aproximativ 81.000 de militari americani care se află în Europa, 43.000 aparţin US Army, iar 31.000 Air Force.

Cei mai mulţi militari americani (54.000) se află în Germania, urmată de Italia (11.000) şi Marea Britanie (9.000). Poziţia americană în Europa este menită 'să evolueze', fără să fie oferite alte amănunte, se precizează în documentul referitor la noua strategie de apărare a SUA.

Un responsabil din Departamentul Apărării a declarat că cel puţin o brigadă de luptă amplasată în Europa urmează să fie retrasă. O asemenea brigadă constituie o unitate a Forţelor Terestre (US Army) compusă din aproximativ 3.500 de soldaţi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-28

TAGURI: SUA, militari, EuropaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image